PDM-recyclagefabriek van Indaver. BELGA PHOTO JONAS VAN BOXEL PDM-recyclagefabriek van Indaver. BELGA PHOTO JONAS VAN BOXEL

Afvalverwerker Indaver verhoogt kapitaal met 125 miljoen euro

De Indaver Holding heeft een kapitaalsverhoging doorgevoerd ter waarde van 125 miljoen euro. Dat bevestigt het afvalverwerkingsbedrijf van Fernand Huts donderdag. Indaver heeft vestigingen in onder meer Antwerpen en Willebroek.

"De Indaver Holding treedt op als interne financier van de hele groep", weet woordvoerster Inge Baertsoen. "De kapitaalsverhoging heeft als doel om de balans van Indaver Holding bijkomend te versterken met eigen middelen om de talrijke projecten van de groep op solide basis te kunnen financieren."

Lees ook: Van 18.000 werknemers tot immense kunstcollectie: het imperium van Fernand HutsRecent kondigde Indaver een samenwerking aan met Colruyt en Fost Plus om plastic efficiënter te recycleren. Dat zal gebeuren in de zogeheten 'Plastic2Chemicals' installatie. Indaver is daarnaast ook een van de bedrijven die in beslag genomen drugs in het havengebied kan vernietigen.

Lees ook: Fabian Leroy (58), vicevoorzitter van Katoen Natie, overledenHuts, vooral gekend van Katoen Natie, blijft dus investeren in Indaver. De afgelopen jaren ging er al meer dan 400 miljoen euro naar het afvalverwekingsbedrijf. De holding zou in totaal beschikken over 936 miljoen euro kapitaal.