Nieuws Antwerpen Agio rondde internationale deal af

Agio rondde internationale deal af

Agio rondde internationale deal af

philippeHet advocatenbureau Agio heeft de management buy-out begeleid bij de verzelfstandiging van Maintenance Partners. Het management van het onderhoudsbedrijf uit Zwijndrecht heeft de onderneming teruggekocht van de toenmalige eigenaar, Mitsubishi Hitachi Power Systems.

Maintenance Partners was enkele jaren geleden overgenomen door de Japanners. Het bedrijf uit Zwijndrecht heeft al die jaren mee kunnen bouwen op de expertise van het concern. Naar de toekomst toe zag het Antwerpse managemenent meer kansen in de verzelfstandiging van de onderneming. Ze kochten daartoe de aandelen terug over.

Het Antwerpse advocatenbureau Agio heeft zich ingezet om de transactie in optimale omstandigheden te laten verlopen. Agio is evenwel een relatief jong kantoor dat niettemin heel veel expertise in huis heeft. Het werd opgericht door Philippe Van den Broecke, Ingo Deswert, Els Desair, Eric Van Cauwenberghe en Peter Baert. De vijf vennoten hadden van hun kant een jarenlange ervaring opgedaan bij internationale advocatenbureaus. Ze brachten op die manier knowhow bijeen op het vlak van vennootschapsrecht, handelsrecht, vastgoed, milieu, insolventies, fiscaliteit en arbeidsrecht.

De operatie rond Maintenance Partners werd succesvol afgerond. De Antwerpse onderneming gaat weliswaar haar eigen weg maar in de deal met Mitsubishi Hitachi is uitdrukkelijk betekend dat Maintenance Partners in de toekomst een geprefereerde partner blijft van het internationale onderhoudsbedrijf.

Maintenance Partners is gespecialiseerd in het onderhoud, de herstelling en de revisie van generator- en turbinemotoren tot 100 ton.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.