Nieuws Antwerpen Airbnbutlers verhuren je appartement

Airbnbutlers verhuren je appartement

Airbnbutlers verhuren je appartement

wernerHet succes van boekingssite Airbnb inspireert ook andere ondernemers. Werner Vennen en Peter Ballière uit Brecht zijn sinds kort gestart met de Belgische tak van Airbnbutlers, een jong bedrijf uit Amsterdam dat eigenaars van panden die ze via Airbnb verhuren, alle zorgen uit handen neemt. Het duo biedt de service vanaf nu aan in Groot-Antwerpen.

Het koppel runt drie restaurants op Aruba, waar het ook een appartement verhuurt via Airbnb. “Daar hebben we het beheer volledig van uit handen gegeven”, vertelt Werner Vennen. “We waren aan het uitkijken of hier een gelijkaardige service bestond en zo kwamen we terecht bij de mensen van Airbnbutlers in Amsterdam, jongelui die anderhalf jaar geleden zijn gestart. Wij gaan nu dezelfde service leveren in Antwerpen.”

Airbnbutler neemt alle taken op zich bij de korte-termijnverhuur van je huis of appartement. Het regelt de schoonmaak voor en na de komst van Airbnb-bezoekers, het contact en de verwelkoming van de gasten, de overdracht van de sleutels, enz. Na anderhalf jaar hebben de Nederlandse oprichters meer dan 100 panden in beheer in Amsterdam, Utrecht en Den Haag. En ook hier is er potentieel, aldus Vennen en Ballière. “We schatten dat er in Antwerpen en ruime omgeving zeker 10.000 panden via Airbnb worden verhuurd. De boekingssite boomt enorm en zal ook dit jaar nog groeien. Verhuurders zien nogal eens op tegen de rompslomp en die nemen we hen uit handen.” Airbnbutlers rekent een commissie aan voor de geboden diensten.

Klanten hebben de twee nog niet. “Onze .be-site staat nog maar pas online. We zijn nu overal contacten aan het leggen, ook met makelaars. Panden die bijvoorbeeld gemeubeld zijn maar te lang te koop blijven, kunnen op korte termijn worden verhuurd en zo nog geld genereren voor de eigenaar.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.