Nieuws Antwerpen Alle Antwerpse horecazaken kunnen tijdelijk terras aanvragen
Antwerpen

Alle Antwerpse horecazaken kunnen tijdelijk terras aanvragen

In het kader van de geplande en gedeeltelijke heropening van de horeca, past stad Antwerpen de voorwaarden aan om een buitenterras op te stellen. Hierdoor kunnen alle Antwerpse horecazaken een aanvraag indienen, ook als ze niet over een vast terras met toelating beschikken. Het gaat om een tijdelijke toelating tot en met 15 oktober 2021. De toelatingen voor een terrasuitbreiding die in 2020 werden aangevraagd of verleend, worden automatisch tot deze datum verlengd.

In de stad Antwerpen zijn er ongeveer 2.700 horecazaken, waarvan de helft over een terras beschikt. In 2020 vroegen 324 horecaondernemers in het kader van de coronamaatregelen om een terrasuitbreiding voor hun zaak. Alle horecazaken zonder vast terras die in een strategische horecakern liggen, kunnen nu ook een tijdelijk terras aanvragen volgens de gebruikelijke procedure. Voor zaken die buiten een strategische horecakern liggen, moet de aanvrager zelf een plattegrond met de gewenste ruimte en afmetingen toevoegen.

Schepen voor middenstand en toerisme Koen Kennis: “We hebben vorig jaar gemerkt dat deze procedure goed werkte. Horecaondernemers die nu genoodzaakt zijn enkel buiten te exploiteren en voordien geen terras hadden, willen we ook de kans geven om zo snel mogelijk weer klanten te ontvangen en hen te helpen deze moeilijke tijden door te komen. Onze ondernemers zijn flexibel en creatief, en als stad denken wij graag met hen mee – uiteraard met respect voor de coronamaatregelen en rekening houdend met de omwonenden. Ik kijk alvast uit naar mijn eerste pint op een Antwerps terrasje dit jaar.”

Alle horecaondernemers dienen sowieso rekening te houden met minimum 1,5 meter obstakelvrije doorgang en met alle geldende hygiënemaatregelen en veiligheidsvoorschriften. Horecaondernemers vinden alle info en de voorwaarden om een aanvraag in te dienen op www.ondernemeninantwerpen.be/tijdelijkterras.