Nieuws Antwerpen Alpheios Belgium professionaliseert schoonmaaksector

Alpheios Belgium professionaliseert schoonmaaksector

Alpheios Belgium professionaliseert schoonmaaksector

alpheiosAlpheios Belgium heeft een grote bestelling aan professionele onderhoudsproducten binnengekregen voor de stad Herstal. Het bedrijf uit Wilrijk schreef daartoe in op een openbare aanbesteding. Pieter Van Regenmortel van het bedrijf is uiteraard blij met de bestelling maar relativeert toch ook even. “Het is een van de vele lopende orders die we hier binnenhalen”, zegt hij.

Alpheios Belgium is als groothandel gespecialiseerd in de levering van toebehoor voor de schoonmaaksector in zegmaar ziekenhuizen, zorginstellingen, bedrijven enz. Het gaat dan om de meest diverse materialen tot machines en onderdelen. Het bedrijf heeft zijn markt evenwel breed opengetrokken en werkt voor zijn klanten ook concepten uit waarin de schoonmaak een onderdeel is van de hele rentabiliteitsberekening. Een professionele aanpak van de schoonmaak is in dit opzicht net zo belangrijk als de andere taken die binnen bedrijven uitgevoerd worden. “We gaan daarin in een derde fase zelfs nog verder”, zegt Pieter Van Regenmortel. “Indien de klanten dit willen stellen wij ons ook op als een echte strategische partner waarbij we ook verscheidene aspecten van het personeelsbeleid aanpakken. Ziekteverzuim bv.”

Alpheios Belgium maakt samen met zijn Nederlandse zustermaatschappij Alpheios Nederland deel uit van de Nederlandse groep Vebego. Die holding overkoepelt verscheidene internationale activiteiten. Alpheios Belgium heeft met CleanDeal overigens nog een Belgische zusteronderneming die zich specifiek naar randartikelen uit de schoonmaaksector oriënteert.

In Wilrijk werken de 50 personeelsleden met z’n allen een omzet bijeen van zo’n 10 miljoen euro.

Toch nog dit: waar komt die mooie firmanaam Alpheios vandaan? In de Griekse mythologie kreeg Heracles de opdracht van koning Augias om in één dag de enorme stallen van deze koning te reinigen. Waar voorgangers faalden door snel en ondoordacht te handelen, analyseerde Heracles eerst het probleem. En vond een innovatieve oplossing: door de ‘Alpheios’ rivier af te buigen, spoelde hij moeiteloos alle stallen schoon. Het Alpheios van vandaag wil eenzelfde drijvende, innovatieve kracht zijn voor de professionele schoonmaakmarkt, heet het in Wilrijk.

Alpheios Belgium wordt aangestuurd door zaakvoerder Chris De Vuyst.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.