Nieuws Antwerpen Ambachtelijk label voor bakkerij Konditori

Ambachtelijk label voor bakkerij Konditori

Ambachtelijk label voor bakkerij Konditori

konditoriSteve Van Huygevoort en Angélique Smet krijgen deze namiddag van de zelfstandigenorganisatie Unizo het HIB-label overhandigd. HIB staat voor “handmade in Belgium.” Met het label worden de artisanale producten van de Antwerpse bakkerij-patisserie Konditori bekroond.

Steve Van Huygevoort heeft er altijd van gedroomd een eigen bakkerij op te zetten. De Sint Niklazenaar was gewoon dol op chocolade en zoet. Hij zette er alles op om de bakkersstiel onder de knie te krijgen. Waarbij hij vooral aandacht had voor de artisanale aspecten van het beroep.

Hij reisde daartoe niet alleen de hele wereld rond waar hij overal de exotische aspecten van de bakkerij meepikte. Hij liep ook een hele tijd stage bij de bakkerij DelRey in Antwerpen waar hij zijn ambachtelijke vaardigheden nog kon bijwerken.

Op de Spaanse Wallen, in de Schermersstraat vonden Steve en Angélique enkele tijd terug een pand dat hen uitermate geschikt leek om hun eigen bakkerij te openen. Na de nodige renovatiewerken werd hun winkel, de Konditori pakweg een jaar geleden geopend.

De Konditori slaagde er in hooguit enkele maanden in om een sterke reputatie op te bouwen. Steve bakt met authentieke grondstoffen en volgt daarbij ambachtelijke werkmethodes. Zijn ovenvers brood, zijn pistoletjes, zijn koffiekoeken en zijn breed assortiment aan taarten vond een ruime afzet in de brede omgeving. De Konditori trok na verloop van tijd klanten tot ver buiten de stad.

Unizo heeft de inspanningen van Steve en Angélique willen bekronen door hen het HIB-label toe te kennen. Het mag alvast de bedoeling zijn om er de reputatie van de Antwerpse bakkerij nog mee te versterken.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.