Nieuws Antwerpen AMS Lab zet tot creativiteit aan

AMS Lab zet tot creativiteit aan

AMS Lab zet tot creativiteit aan

amslabLosgooiende ideeën komen vaak op ongewone plaatsen. Bedrijven die met hun personeelsleden willen brainstormen doen er goed aan om de dingen eens buiten de onderneming op een rijtje te zetten. Het AMS Lab is zo’n plek. Je kunt er op de muren schrijven, op een steen zitten, het smartboard gebruiken of camera’s op 360° laten draaien.

De Antwerp Management School (AMS) neemt geregeld initiatieven om het bedrijfsleven te stimuleren. Het instituut van rector Paul Matthijssens speelt in dit opzicht in op de nood aan innovatie. De uitbouw van het AMS Lab is een doelgerichte poging om de interne crossovers binnen de ondernemingen te versterken. Het lab was in eerste instantie opgezet om de interne discussie binnen het AMS aan te scherpen “maar de idee om de faciliteiten ook ter beschikking te stellen van het bedrijfsleven leek ons een bijkomende opportuniteit om de link met de ondernemingen te versterken”, zegt verantwoordelijke Sofie Jacobs.

Vandaag vangt het lab nog hoofdzakelijk eigen AMS-sessies op. “We zitten nu op een verhouding van 70/30 intern/extern. Het is alvast onze bedoeling om tot een 50/50 verhouding te komen.”

Toch wel even indrukwekkend: de wall of fame, de stone room, het lab…. Het gaat erom dat de brainstorming onder de deelnemers aan de sessies zoveel mogelijk frisse ideeën oplevert, dat de de interactie tussen de deelnemers zo ver mogelijk gaat en dat de hippe work en meeting spaces de creativiteit bevorderen.

Het AMS Lab kan gehuurd worden tegen een prijs van 400 euro voor een halve dag en van 650 euro voor een hele dag. Informatie op amslab@ams.ac.be en op telefoon 03/265 47 56

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.