Nieuws Antwerpen Antwerp Convention overgenomen door Easyfairs

Antwerp Convention overgenomen door Easyfairs

Antwerp Convention overgenomen door Easyfairs

conventionBeursorganisator Easyfairs heeft de Antwerp Convention overgenomen. De Antwerp Convention is een gespecialiseerde beurs die afgesteld is op de stripwereld, de science fiction, fantasy, cosplays en animatiefirms. Ook figuren uit de televisieseries, films, video- en computergames maken deel uit van de totaalbeleving op een zogenaamde comic convention.

Easyfairs is een onderdeel van de Artexis Easyfairs Group en is toegespitst op de organisatie van events en in het beheer van evenementenhallen. Eerder nam Easyfairs al FACTS over, een comic beurs die elk jaar plaats vindt in Flanders Expo in Gent. Easyfairs wordt met de overname van de Antwerp Convention meteen daarmee de grootste organisator van Comic Conventions in de Benelux.

Voor de overname van Antwerp Convention bereikte Easyfairs een akkoord met organisator Lode Geens die al vijf succesvolle edities van deze ‘One day of Sci-Fi, Fantasy and Horror’ neerzette. De laatste editie trok meer dan 180 exposanten en 11.000 bezoekers aan. Lode Geens blijft ook voor de volgende edities van dit event zijn kennis en expertise ter beschikking stellen, dit om het succes en de continuïteit ervan te verzekeren.

In dezelfde periode werd eveneens een overeenkomst gesloten met Ivan Lok voor de overname van Dutch Comic Con, dat voor het eerst in maart 2015 plaats vond in Jaarbeurs Utrecht. Met maar liefst 25.000 bezoekers was deze eerste editie al meteen een succes. Ivan Lok en zijn collega Romy Overdorp blijven zeker aan het succes van de komende edities van Dutch Comic Con meewerken. Het event blijft de komende jaren in Jaarbeurs Utrecht doorgaan.

Dirk Van Roy, CEO van Artexis Easyfairs Benelux, over de strategie op de website Eventnews.be: “Het ‘servicen’ van bepaalde communities maakt deel uit van onze visie. Via deze overnames spelen wij in op het groeiend belang van een maatschappelijke groep voor wie comic con veel meer wordt dan louter films, series, videogames of webcomics. Zij zoeken momenten waarop ze, samen met gelijkgestemden, hun passie kunnen delen en ook de acteurs, schrijvers of regisseurs kunnen ontmoeten. Zij willen deel uitmaken van een community, van een totaalbeleving. In ons streven naar het organiseren van multi-format events, is dit een verruiming van onze activiteiten en een uitdaging om deze ‘human to human’ conventies te laten uitgroeien tot ‘ultimate meeting places’ in België en Nederland.”

Easyfairs Benelux heeft een strategische positie in een aantal sectoren: in de bouwsector met beurzen zoals bis (Gent), bouw and reno (Antwerpen), Bois et Habitat (Namur) en Builty (Brussel); in de horeca met Horeca Expo (Gent) en Bakkersvak (Rosmalen); in de gezondheidssector met de beurzen Healthcare (Brussel); Expo 60+ (Mechelen); Soins et Santé (Namen) en Dentex (Brussel); in de verpakkingswereld met Empack (Brussel, Utrecht en ’s Hertogenbosch) en Packaging Innovations (Amsterdam); in de transportsector met Transport and Logistics (Rotterdam en Antwerpen), in de real estate met Realty (Brussel) en Second Home International (Brussel – Gent – Antwerpen – Utrecht).

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.