Nieuws Antwerpen Antwerpen telt meest slechte betalers

Antwerpen telt meest slechte betalers

Antwerpen telt meest slechte betalers

factuurtjeWie facturen uitstaan heeft bij Antwerpse bedrijven of overheidsinstellingen doet er goed aan de dingen van dichtbij op te volgen.  Antwerpse ondernemingen en overheidsinstanties zijn geen vlotte betalers. 11,49% van de facturen is zelfs na drie maanden nog altijd niet betaald.

Het handelsinformatiekantoor Graydon uit Berchem volgt het betaalgedrag van bedrijven en instellingen van dichtbij op. Het gaat daarbij na in hoeverre de rekeningen al dan niet binnen de vooropgezette termijnen aangezuiverd worden. Daaruit blijkt duidelijk dat de meeste slechte betalers in de Vlaamse provincies wel degelijk in het Antwerpse te situeren zijn. Terwijl effectief 11,49% van de uitstaande facturen in Antwerpen binnen de drie maanden nog altijd niet betaald zijn is dit in de provincie Oost-Vlaanderen bv. “maar” 6,85%.

Tijdens het afgesloten eerste kwartaal van 2016 zijn in de provincie Antwerpen 65,25% van de rekeningen binnen de vooropgezette termijnen betaald. Dit was iets minder goed dan in diezelfde periode van 2015 toen 67,99% van de facturen op tijd werd betaald. 15,67% van de rekeningen werd betaald met een vertraging tot 30 dagen, 5,03% met een vertraging van 30 tot 60 dagen en 2,01% met een vertraging van  60 tot 90 dagen. 11,49% was dus zelfs na drie maanden nog altijd niet afgerekend.

Antwerpen doet het in dit opzicht zelfs minder goed dan de nationale statistieken waaruit blijkt dat in België 69,88% van alle uitstaande rekeningen binnen de vooropgezette termijnen afgehandeld zijn. (Ook dit is evenwel een lichte verslechtering ten aanzien van 2015 toen 71,37% van de facturen vlot betaald werden.)

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.