Nieuws Antwerpen Antwerps durffonds haalt 45 miljoen euro op in eerste investeringsronde

Antwerps durffonds haalt 45 miljoen euro op in eerste investeringsronde

Antwerps durffonds haalt 45 miljoen euro op in eerste investeringsronde

ANTWERPEN  – Het in januari gelanceerde durffonds HERAN HealthTech Fund I, met focus op MedTech en Digital Health, rondt nog geen zes maanden later een eerste investeringsronde af van 45 miljoen euro. Familiale en institutionele beleggers vertrouwen hen het geld toe om te investeren in medisch gerichte technologiebedrijven zoals Bluebee.

Annie Vereecken richtte afgelopen januari samen met Herman Verrelst, Katleen Vandermissen en Joris Mortelmans HERAN Partners op . Zes maanden na de lancering van Heran HealthTech Fund I wordt de investeringsronde afgeklokt op een bedrag van 45 miljoen. Dat moet volstaan om de portefeuille van medisch gerichte technologiebedrijven, die vandaag 7 participaties kent, uit te breiden.

Een mix van institutionele investeerders, family offices en private investeerders zijn overtuigd dat de toekomst van onze gezondheidssector zal bepaald worden door MedTech en Digital Health. De Covid-19 crisis heeft de noodzaak aan revolutionaire oplossingen in dit segment in een stroomversnelling gebracht.

“De recente gezondheidscrisis heeft de hoge noodzaak aan MedTech en Digital Health innovaties alleen maar duidelijker gemaakt. Er zijn veel opportuniteiten en versnellingen niet enkel mogelijk maar ook noodzakelijk. Heel wat investeerders die we contacteerden zijn overtuigd van het toekomstperspectief en de toegevoegde waarde. We zijn dan ook zeer blij om in deze ongeziene tijd 45 miljoen euro op te halen voor start-ups en scale-ups van eigen bodem”, zegt Katleen Vandersmissen, Managing Partner en medeoprichter van HERAN Partners.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.