The Jane Foto: rr

Antwerps restaurant The Jane bij The World’s 50 Best Restaurants

Het Antwerpse tweesterrenrestaurant The Jane van Nick Bril is het 36ste beste restaurant ter wereld. Dat zeggen culinaire experts van de gerenommeerde internationale rangschikking The World’s 50 Best Restaurants.

De lijst voor 2024 werd woensdagavond in de Amerikaanse stad Las Vegas bekendgemaakt tijdens een awardceremonie. Op nummer één en twee staan dit jaar twee Spaanse restaurants. Op de eerste plaats staat Disfrutar uit Barcelona, vorig jaar nog nummer twee. Op nummer twee staat Asador Etxebarri, dat vorig jaar nog op nummer vier stond.

En ook ons land prijkt dus in het lijstje. Vorig jaar stond The Jane nog op de 39ste plaats, in 2022 zelfs op de 23ste. Nu doet The Jane het weer net iets beter dan vorig jaar.

The Jane
Met dit gerecht haalde The Jane de lijst.

De rangschikking van The World’s 50 Best Restaurants heeft sinds de start in 2002 een grote naam opgebouwd in de internationale culinaire wereld. De lijst wordt opgemaakt door een jury van ruim 1.000 onafhankelijke chef-koks, culinaire journalisten en restauranthouders. Die culinaire experts kunnen elk stemmen voor hun tien favoriete gastronomische ervaringen van het voorbije anderhalf jaar.

De rangschikking van 51 tot 100 was al eerder bekendgemaakt. Voor ons land staat tweesterrenrestaurant Bozar in Brussel op de 63ste plaats, en Willem Hiele in Oudenburg, dat één Michelinster heeft, op de 83ste plek.