Nieuws Antwerpen Antwerps vastgoedbedrijf VGP haalt 200 miljoen euro op

Antwerps vastgoedbedrijf VGP haalt 200 miljoen euro op

Antwerps vastgoedbedrijf VGP haalt 200 miljoen euro op

BERCHEM – Het beursgenoteerde vastgoedbedrijf VGP heeft op een dag tijd ongeveer 200 miljoen euro nieuw kapitaal opgehaald bij investeerders. VGP mikt met het extra geld op groei.

VGP focust zich op logistiek en semi-industrieel vastgoed. Via een versnelde private plaatsing van 2 miljoen nieuwe aandelen tegen een uitgifteprijs van 100 euro per aandeel wil het bedrijf met zetel in het Antwerpse Berchem het nieuwe kapitaal ophalen. En dat bleek vlot te gaan, want nabeurs werd reeds aangekondigd dat de kapitaalronde succesvol werd afgerond.

Twee referentieaandeelhouders, ceo Jan Van Geet (via Little Rock) en voorzitter Bart Van Malderen (via VM Invest), stappen mee in de kapitaalronde. Ze nemen respectievelijk tot 70 miljoen en 40,3 miljoen euro aan nieuwe aandelen voor de rekening.

Met de opbrengst van deze operatie wil VGP vooral de financiële koopkracht optrekken en het vermogen versterken. Zo wil VGP de investeringspijplijn aandikken en kan het toeslaan wanneer mogelijke investeringen zich aandienen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.