Nieuws Antwerpen Antwerps verzekeringsmakelaar in Duitse handen

Antwerps verzekeringsmakelaar in Duitse handen

Luc Van Antwerpen en Steve Sartor

Antwerps verzekeringsmakelaar in Duitse handen

Antwerps verzekeringsmakelaar Kegels & Van Antwerpen verkocht zijn aandelen zopas aan de grootste verzekeringsmakelaar in Duitsland: de Ecclesia Group. De Duitse verzekeringsgroep is in ons land al actief met Concordia en IC Verzekeringen. Deze overname zorgt ervoor dat Kegels & Van Antwerpen en Concordia samengevoegd worden onder de vlag van Ecclesia.

Kegels & Van Antwerpen, gevestigd aan de IJzerlaan in Antwerpen, ontstond 10 jaar geleden door de fusie van Kegels Verzekeringen en Beleggingen en Van Antwerpen en Partners. Nadien werd Vercomo in Nijlen overgenomen. Nu treedt Kegels & Van Antwerpen toe tot de Duitse Ecclesia Group.

“Er is enerzijds de toenemende consolidatie. Maar ook de complexere regelgeving en specialisering in onze sector zijn niet te onderschatten. Vanuit die optiek vinden Harry Kegels en ikzelf als aandeelhouders van Kegels & Van Antwerpen het belangrijk om de continuïteit voor onze klanten en medewerkers op lange termijn te waarborgen. In de Ecclesia Group vonden we hiervoor de juiste partner”, legt Luc Van Antwerpen uit.

De overname van Kegels & Van Antwerpen past binnen de strategie van Ecclesia om haar positie in ons land verder te verstevigen. Onder de vlag van Ecclesia komt het nu tot een verregaande samenwerking tussen Kegels & Van Antwerpen en Concordia om vervolgens te fusioneren.

Luc Van Antwerpen, ceo van Kegels & Van Antwerpen en Steve Sartor, managing director van Concordia, zullen het bedrijf samen leiden: “Het zal ons om te beginnen toelaten om ons marktaandeel in het segment middelgrote ondernemingen te verhogen, maar ook om attractiever te zijn voor grotere internationale klanten. Bovendien is er ook het geografisch aspect. Concordia is vooral actief in Oost- en West-Vlaanderen en Brussel. Voor Kegels & Van Antwerpen ligt de focus op de Antwerpse regio.”

Met de fusie hebben Kegels & Van Antwerpen, Concordia en Vercomo samen 130 mensen in dienst. In totaliteit telt Ecclesia nu meer dan 200 werknemers in België.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.