Nieuws Antwerpen Antwerpse teens wachten op Primark

Antwerpse teens wachten op Primark

Antwerpse teens wachten op Primark

primarkDe Ierse winkelketen Primark komt naar Antwerpen. De Ieren zoeken een vestiging op de Meir. Ze zouden de locatie overnemen van Forever 21. “Een officiële bevestiging van de komst van Primark is er nog niet”, zegt locatiemanager Rob Soeterboek van de stad Antwerpen.

Primark is hot bij het jonge volkje. De Ierse keten is zowat de tegenganger van het Zweedse H&M. Vlot, knap en ..relatief goedkoop. Doelgericht marktonderzoek onder de talrijke teens heeft al uitgewezen dat er effectief commerciële ruimte zou zijn voor een Primark op de Meir. De populariteit van het bedrijf mag blijken uit het feit dat er in het Antwerpse een Facebook-groep, Wij willen een Primark, actief is met 12.000 likes.

De Ieren hebben tot nog toe dan wél een vreemd parcours afgelegd in België. Ze hebben sinds 2009 één vestiging geopend. Dan nog wel in … Luik. Er gaan al veel langer geruchten dat er ook Primarks zouden geopend worden in Gent, Brussel, Charleroi en Hasselt maar die zijn er alsnog niet gekomen. De website Retaildetail had een gesprek met de Antwerpse locatiemanager Soeterboek maar die blijft voorzichtig: “Mocht het gerucht waar zijn, dan zou dat niettemin goed nieuws zijn. Primark heeft op andere locaties al laten zien dat het een grote aantrekkingskracht heeft waarvan iedereen kan mee profiteren. De vraag is wél of ze op de betrokken locatie voldoende ruimte zouden hebben voor hun concept. We zouden bovendien het liefst ook hebben dat Forever 21 blijft maar we horen ook de geruchten dat ze weg willen.”

Primark werd opgericht in 1969 en is sindsdien vanuit Dublin uitgezwermd over de hele Europese markt. Het concern telt vandaag 250 vestigingen en stelt pakweg 20.000 mensen tewerk.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.