Nieuws Antwerpen Antwerpse woontoren krijgt virtuele manager

Antwerpse woontoren krijgt virtuele manager

Antwerpse woontoren krijgt virtuele manager

ANTWERPEN – Antwerpen krijgt er een Belgische primeur bij: de allereerste woontoren met een virtuele manager. Met behulp van een app, helemaal op maat gemaakt van het appartement en haar bewoners, zal alles virtueel geregeld kunnen worden. De bouw van het hypermoderne complex op de Regatta-site op Linkeroever in Antwerpen, UpperLeft genaamd, gaat van start.

Het gaat om een unieke service-app waarmee de bewoners niet alleen met elkaar kunnen communiceren, maar ook allerlei diensten regelen of events organiseren. Als bewoner zal je zo via je smartphone bijvoorbeeld een deelwagen kunnen reserveren die vlak voor je deur klaar staat, je auto laten wassen via een carwash-service, de klusjes- of poetsdienst reserveren, en zelfs zumba- of yogalessen organiseren in één van de gemeenschappelijke ruimtes.

De basis voor het platform is al af, maar vastgoedontwikkelaar Vooruitzicht werkt de app nu nog verder uit in samenspraak met de toekomstige bewoners.

“Het zal de eerste keer in België zijn dat een appartementsgebouw haar eigen virtuele manager krijgt, die helemaal op maat is uitgewerkt. In steden als Toronto en in Nederland bestaat dat al langer, maar hier staat het nog in kinderschoenen. De app zal bovendien samen met de bewoners verder ontwikkeld worden. Simpelweg omdat zij zullen bepalen wat er allemaal nodig is, gaande van een gemeenschappelijke televisieruimte, een poolruimte tot een wekelijkse instructeur, enzovoort”, zegt Colin Sewalt, Commercieel Directeur Vooruitzicht.

Publieke food hub

De woontoren UpperLeft zal straks nog meer in trek zijn door de grote, publieke food hub die er komt. Zo zullen ook de andere bewoners van Linkeroever en de vele professionals in de buurt, waaronder de 3.000 werknemers van Mediahuis, er kunnen aperitieven, lunchen, dineren of inkopen doen bij de beenhouwer.

UpperLeft komt vlak aan de Schelde te staan en telt 186 luxueuze appartementen, waaronder ook penthouses. De oplevering van het project is voorzien in het voorjaar van 2022.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.