Nieuws Antwerpen Argenta beste Belgische bank

Argenta beste Belgische bank

Argenta beste Belgische bank

argentaargentaDe Antwerpse bank Argenta is opnieuw verkozen tot de beste bank van het land. Zo’n 50.000 bezoekers van  BankShopper.be brachten hun stem uit en duidden Argenta aan als hun absolute favoriet onder de Belgische grootbanken.

Van welke bank bent U in 2014 alles bij elkaar genomen het meest tevreden, was de vraag die de bezoekers van BankShopper.be konden beantwoorden. “In tegenstelling tot vorige keren kon je nu meerdere banken aanduiden”, aldus zaakvoerder Patrice Dutranoit. “Dat komt omdat we tijdens vorige edities van onze enquête vaak te horen kregen dat mensen van meerdere banken tegelijk tevreden waren. Toch moest ik vaststellen dat het gros van de stemmers zich beperkt tot één keuze.”

Argenta doet het al die jaren uitstekend. De bank met het groene appeltje realiseerde in 2013 een groepswinst van 157 miljoen euro (+43%). Standard & Poor’s heeft de rating voor de bank onlangs nog opgetrokken van BBB+ tot A. De bank doorstond de stresstest van de Europese Centrale Bank trouwens moeiteloos.

De Antwerpse financiële instelling van wijlen stichter Karel Van Rompuy heeft zo’n 2400 mensen op de payroll.

Argenta had al in 2009, 2011 en 2012 de meeste voorkeurstemmen achter zijn naam gekregen. In 2013 en in 2010 was er geen verkiezing. Argenta bleef dus al die tijd de onbedreigde nummer één.

Wel nieuw: de tweede plaats voor Beobank en het feit dat het brons ditmaal naar Belfius gaat. Belfius moest in 2012 nog genoegen nemen met de rode lantaarn onder de grootbanken. Belfius is de opvolger van het Gemeentekrediet.

Bij de internetbanken kreeg Keytrade Bank het meeste voorkeurstemmen achter zijn naam.

De onlineverkiezing van de Bank van het jaar zette 35 banken op één lijn die minstens één klassiek spaarproduct aanbieden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.