Nieuws Antwerpen Argenta opnieuw beste bank

Argenta opnieuw beste bank

Argenta opnieuw beste bank

argentaArgenta is opnieuw verkozen tot de beste bank. De Antwerpse bank haalde voor de vijfde opeenvolgende keer de meeste stemmen bij de bezoekers van Bankshopper.be. Bolero werd overtuigend aangewezen als populairste onlinebroker. Editie 2015 van de onlinevoting maakt ook duidelijk dat de grootbanken, na de crisis van de voorbije jaren, het vertrouwen van de consument hebben herwonnen.

Bankshopper.be organiseerde de verkiezing voor de beste bank al voor de vijfde keer en Argenta slaagde er al evenveel keer in om als populairste te eindigen, al was de top 5 heel erg aan elkaar gewaagd. Er waren bovendien geen significante verschillen tussen de uitslag in Wallonië en Vlaanderen. Beobank werd opnieuw mooi tweede, onmiddellijk gevolgd door KBC, die zich daarmee tot populairste grootbank kroont.

“We zien de jongste jaren dat de middelgrote banken steevast hoog eindigen in de ranking”, vertelt zaakvoerder Patrice Dutranoit. “Ik vermoed dat dit alles te maken heeft met de manier waarop ze kosten noch moeite sparen om dicht bij hun klanten te staan. We kunnen echter niet blind zijn voor de remonte van de grootbanken. Ze eindigen dit jaar allemaal netjes in de top 10, wat er ongetwijfeld op wijst dat ze, na de financiële crisis, stilaan het vertrouwen herwinnen.

Internetbanken doen het dit jaar opmerkelijk veel minder goed. Rabobank.be klopt zijn concurrenten maar eindigt slechts op de tiende plaats. De voorbije jaren konden internetbanken hun populariteit opkrikken door hogere spaarintresten uit te keren dan de klassieke spaarbanken maar door de extreem lage intrestvoeten, is dat voordeel verdwenen.”

Voor het eerst konden de deelnemers ook aanduiden wie de ‘beste onlinebroker’ was. In deze categorie ging Bolero, een onderneming van de KBC-groep, overtuigend met de pluimen lopen. Keytrade Bank en BinckBank volgen op plaats 2 en 3. “Onlinebrokers zijn financiële instellingen die online beurshandel mogelijk maken”, aldus Dutranoit. “Door de historisch lage intresten op spaarboekjes nemen steeds meer consumenten hun toevlucht tot de beurs. Vandaar dat een populariteitspoll in dit segment van de financiële instellingen zeker op zijn plaats was.”

Rangschikking ‘Beste bank van 2015′
1. Argenta
2. Beobank
3. KBC
4. Belfius
5. AXA Bank
6. Crelan
7. Record Bank
8. BNP Paribas Fortis
9. ING
10. Rabobank.be
11. Keytrade
12. Deutsche Bank
13. bpost bank
14. Triodos bank
15. MeDirect
16. MoneyYou
17. NIBC Direct
18. Fortuneo
19. BKCP
20. VDK

Rangschikking ‘Beste onlinebroker van 2015’
1. Bolero
2. Keytrade Bank
3. BinckBank
4. Lynx
5. Deutsche Bank
6. Fortuneo
7. MeDirect
8. DEGIRO
9. Saxo Bank
10. Today’s Brokers

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.