Nieuws Antwerpen Argenta verstevigt positie, maar verwacht grote impact van corona

Argenta verstevigt positie, maar verwacht grote impact van corona

Argenta verstevigt positie, maar verwacht grote impact van corona

ANTWERPEN – Argenta Bank- en Verzekeringsgroep kon in 2019 ondanks de aanhoudende lagerenteomgeving en belangrijke investeringen het geconsolideerde resultaat en rendement op eigen vermogen van 2018 evenaren. Toch verwacht de Antwerpse bank- en verzekeringsgroep dat de coronacrisis, op dit moment, de bank zo’n 20 miljoen euro zal kosten, of 10% van de gebudgetteerde jaarwinst voor belastingen.

Argenta legt op financieel vlak voor 2019 opnieuw sterke prestaties voor met een mooie groei in alle segmenten, een nettowinst van 174,1 miljoen euro, een rendement op eigen vermogen van 6,5%. De consequente investeringen in digitalisering lieten Argenta toe om extra snel te schakelen tijdens de huidige crisis.

Gevolgen van de coronacrisis

Mogelijk loopt de factuur van de coronacrisis nog op, want er werd voorlopig geen rekening gehouden met de maatregelen voor particulieren, die in sommige gevallen uitstel kunnen vragen van hun hypotheekaflossing. “De impact daarvan is moeilijk in te schatten”, zei Argenta-ceo Marc Lauwers. “Het is moeilijk in te schatten hoeveel mensen een beroep zullen op doen op dat uitstel.”

Voor wat de bedrijfskredieten betreft, is Argenta vooral in de retailsector actief. Vorig jaar werd de bank niet geconfronteerd met kredietverliezen, voor dit jaar blijft het afwachten. “Veel zal afhangen van de duur van de crisis”, aldus ceo Marc Lauwers. “Maar tijdens de financiële crisis van 2008-2009 zagen we een lichte stijging”.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.