Nieuws Antwerpen Aspex realiseert 20% groei

Aspex realiseert 20% groei

Aspex realiseert 20% groei

aspexAspex, een zelfstandige business unit binnen de SD Worx group zag zijn omzet verleden jaar met liefst 20% stijgen tot 4,1 miljoen euro. Aspex commercialiseert datacenterdiensten in partnerships met softwareleveranciers en IT-resellers. De vraag naar software as a service toepassingen (Saas) voor boekhoud-, HR- en planningssoftware blijft onafgebroken stijgen. Ook Workspace, Aspex’ virtuele desktop doet het uistekend.

De groei van het bedrijf is merkwaardig. In die mate dat het hier overigens enkel om de inkomsten gaat die gegenereerd worden met de eigen klanten. De inkomsten die komen uit de dienstverleninbg aan SD Worx zelf zijn hierin niet verrekend. In 2014 wil het Aspex het SaaS aanbod nog meer aanpassen in functie van de klant en zet het in op flexibiliteit en nabijheid.

Als unit van de SD Worx groep, verwerkt Aspex de payroll gegevens van meer dan één miljoen werknemers. Deze activiteit zorgt voor een continuïteit in omzet. Het zijn echter de andere projecten via het indirect verkoopsmodel die in 2013 goed waren voor een omzetgroei van 20 procent.

Petro Aerts, business unit manager bij Aspex in België: “We blijven groeien in een markt waarbij de concurrentie almaar moeilijker wordt en de concurrentie groter. Wereldwijd wint niet alleen saas aan bekendheid, ook de vraag naar online desktop stijgt. Dit laatste hebben we met name te danken aan grote multinationals als Amazon en Citrix. Voor ons een troef, want ons aanbod past daar perfect naast. We zijn er voor de kleine en middelgrote bedrijven die flexibiliteit, zekerheid en nabijheid wensen”.

Met behulp van een nieuwe startpagina rond SaaS-diensten krijgen partners voortaan alle tools in handen om hun oplossing gemakkelijk en op maat aan te bieden aan de eindklant. Tot op een bepaald niveau, kunnen ook controles uitgevoerd worden. “In een Snowden-tijdperk is dit zeker een geruststellende factor. Onze partners krijgen als het ware een Zwitsers zakmes aangereikt en kiezen zelf welke functionaliteit ze willen gebruiken”, verklaart Petro.

In hetzelfde objectief om partners en klanten de flexibiliteit te geven, koppelt Aspex zijn datacenter aan publieke cloud-omgevingen zoals die van Microsoft Azure. Deze hybriede setup maakt het bedrijven mogelijk naadloos diensten af te nemen vanuit verschillende datacentra.

In het kader van deze extra activiteiten, zoekt Aspex twee nieuwe medewerkers om het sales team aan te vullen. Aspex stelt vandaag zo’n 30 mensen tewerk.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer