Steven Servayge en Koen Claesen. Foto Van Mossel

Autogroep Van Mossel zet voet aan wal in Oost-Vlaanderen

Van Mossel heeft Autogroep Servayge (AGS) overgenomen. De grootste autodealer van het land verwerft zo vestigingen in Gent, Oudenaarde, Deinze, Menen en Zwevegem.

Van Mossel gomt naar eigen zeggen "de laatste blinde vlek in Vlaanderen weg." "Ons doel was om tegen eind 2022 een aaneensluitend netwerk uit te bouwen met een concessie in elke belangrijke centrumstad", zegt algemeen directeur Eric Berkhof.

Door de overname van AGS wordt de groep ook de grootste Hyundai-verdeler van het land. "Het is daarom ook een strategische uitbreiding op onze Astara-vestigingen in Antwerpen en Vlaams-Brabant waar we onder meer wagens van Hyundai verkopen", zegt Van Mossel-CEO Koen Claesen.

Toekomst verzekerd

Autogroep Servayge verkocht in 2021 meer dan 1.600 nieuwe wagens en 500 tweedehandswagens met een totale omzet van 39,2 miljoen euro. De groep is officiële verdeler van Hyundai, Maxus, Mazda, MG, Nissan en Suzuki.

Het bedrijf werd in 1971 opgericht door Gaby Servayge, oorspronkelijk als Opel-verdeler. Huidig zaakvoerder Steven Servayge beseft dat de auto-industrie zich in een ongeziene revolutie bevindt. "We hebben beslist om het bedrijf over te dragen omdat we de toekomst van AGS en vooral onze medewerkers willen garanderen", aldus Servayge.