Nieuws Antwerpen Award voor negen transportbedrijven

Award voor negen transportbedrijven

Award voor negen transportbedrijven

vilvilNegen Vlaamse transportbedrijven kregen de Lean and Green award overhandigd. Ze werden daarmee bekroond voor hun inspanningen om de CO2-uitstoot in hun transport- en logistieke activiteiten met minstens 20% te reduceren binnen een periode van vijf jaar.

De acties werden voor de vijfde opeenvolgende keer gecoördineerd door het VIL, het Vlaams Instituut van de Logistiek uit Berchem. De negen bekroonde bedrijven kregen hun award ovehandigd door de Antwerpse provinciegouverneur Cathy Berx: bpost (Brussel), Distrilog Group (Bornem), Eurobrokers (Zellik), Internationaal Transport Gilbert De Clercq (Temse), Magellan Logistics (Sint Truiden), P.Vereecke & Zonen (Sleidinge), RSC Trans (Antwerpen), Special Fruit (Meer) en Transport Van Loon (Antwerpen).

De uitreiking vond plaats tijdens een ‘Best of’ van het programma waar het VIL eind 2012 mee van start ging. “Wat opvalt na twee jaar is dat bedrijven het vaak niet ver moeten zoeken om toch mooie besparingen te bereiken. De meest voorkomende maatregel is bijvoorbeeld het voorzien van opleidingen eco-driving voor chauffeurs”, aldus Steve Sel van het VIL. Op de tweede plaats staat alles wat met planning te maken heeft. “Denk aan het zoeken naar betere rittencombinaties, terugvrachten, hergebruik van containers of het vermijden van files”, verduidelijkt Sel.

Er zijn ook meer ingrijpende maatregelen. Twee van de negen nieuwe winnaars zetten bijvoorbeeld in op zeevracht. Internationaal Transport Gilbert De Clercq vervoert voor een klant de vracht naar Bilbao niet langer over de weg maar organiseert dit via shortsea. De daling in CO2-uitstoot op dit traject bedraagt niet minder dan 69,85%.

Special Fruit maakt de switch van luchtvracht naar zeevracht voor mango’s en avocado’s. Zij installeerden rijpingskamers waardoor de vruchten in Zuid-Amerika vroeger kunnen worden geplukt, ze minder tijdkritisch zijn en dus niet meer per luchtvracht hoeven vervoerd te worden.

Enkele dagen geleden startte het VIL een zesde werkgroep op.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.