Nieuws Antwerpen Azuleo verdubbelde toonzaal in Wijnegem

Azuleo verdubbelde toonzaal in Wijnegem

Azuleo verdubbelde toonzaal in Wijnegem

steylaertsJe kunt er niet meer naast kijken als je Antwerpen binnen rijdt via Wijnegem of Schilde. Een groot stuk van de Wijnegem Trade Towers wordt nu ingepalmd door tegelbedrijf Azuleo.  Het is het  bewijs van de enorme groei van deze trendsetter in de tegelbranche.

Alsof er geen economische crisis woedt, realiseerde Azuleo op enkele weken tijd een indrukwekkende uitbreiding van de toonzaal. Daarmee was een investering van ruim één miljoen euro gemoeid.

Begin 2001 opende Azuleo de toonzaal in Wijnegem, toen nog als divisie van de firma De Ryck. Toen De Ryck in 2010 de boeken neerlegde, werd Azuleo overgenomen door de groep Steylaerts uit Berlaar.   Sindsdien werd jaar na jaar een sterke vooruitgang genoteerd, in die mate zelfs dat Azuleo ondertussen is uitgegroeid tot het absolute nummer 1 in de Antwerpse tegelwereld.

Toen buur Hein Gericke begin dit jaar de deuren sloot, werd hun toonzaal mee ingelijfd bij Azuleo zodat de totale oppervlakte kon worden verdubbeld naar 2000 m².  Een buitenkans op zo’n absolute toplocatie. Er werd besloten om in één moeite door ook een aantal belangrijke veranderingen uit te voeren aan het bestaande gedeelte.  De winkel werd nochtans pas integraal vernieuwd in de zomer van 2012.

“Niet iedereen begreep  waarom we onze showroom, die toch erg mooi en nog heel recent was, alweer volledig wilden aanpakken”, zegt toonzaalverantwoordelijke Galina Verbist. “Maar wij zien dit als een broodnodige investering om onze koppositie in de markt te behouden en zelfs nog te versterken.  Bovendien wilden wij absoluut een mooi uniform geheel maken van het bestaande en het nieuwe gedeelte”.

Commercieel directeur Alex Wens: “We hebben de grotere ruimte benut om een aantal echt spectaculaire nieuwigheden te verwerken in onze levensgrote presentaties. Zo oogt bijvoorbeeld het gebruik van de LED-verlichting, die overal subtiel verwerkt zit tussen en zelfs achter de tegels, bijna futuristisch!”

Galina Verbist:  “Het oude magazijn werd dan weer omgebouwd tot een levensgroot en statig Antwerps herenhuis, met kristallen lusters, prachtige moulures aan de plafonds en zelfs een oude piano.  Zonder overdrijving enig in de wereld!   We waren het aan onszelf als trendsetter trouwens verplicht om alles wat ‘hot’ is in onze sector een plaats te geven in onze toonzaal.  Alles zit erin, van een lichtgevende balie in Corian over houtmozaïek tot en met gigantische moswanden(!)”

“Maar natuurlijk draait het bij Azuleo vooral om de tegels”, zegt Alex Wens nog. “Zo hebben we nu onder meer een gigantische opstelling, inclusief mini zwembad, van de Fatstones, keramische tegels van 2 cm dik.“

De werkzaamheden begonnen in maart en namen amper drie maanden in beslag.  Al die tijd bleef de toonzaal op volle toeren draaien.

Ook de huisstijl van Azuleo werd in een nieuw jasje gestoken door de befaamde Mortierbrigade.   Het resultaat:  een nieuw logo en een – alleszeggende -nieuwe baseline ‘Je wereld van Tegels’.

Tegelbedrijf Azuleo behoort tot de groep Steylaerts uit Berlaar.  Steylaerts werd gesticht in 1961 en stelt ruim 70 mensen tewerk. Het bedrijf staat al jarenlang op nummer 1 in de Trends Top van zijn sector en wordt ook jaar na jaar uitgeroepen tot Trends Gazelle voor de provincie Antwerpen in de categorie middelgrote bedrijven.

Bedrijfsleiders Peter en Patrick Steylaerts verwachten voor 2015 een omzet van 25 miljoen euro.  In 2014 werd afgeklokt op bijna 21 miljoen.

De uitbreiding bij Azuleo zal voor 3 tot 5 bijkomende arbeidsplaatsen zorgen. Op korte termijn worden alvast twee toonzaalverkopers gezocht.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.