Nieuws Antwerpen Barcelona absolute topper voor luchthaven Deurne

Barcelona absolute topper voor luchthaven Deurne

Barcelona absolute topper voor luchthaven Deurne

flyZoals algemeen verwacht heeft de luchthaven van Deurne een schitterend 2015 afgewerkt. De airport verwerkte liefst 221.155 passagiers, nagenoeg een verdubbeling ten aanzien van 2014. Barcelona was met Jetairfly de absolute topbestemming.

Begin 2015 kon je vanop Deurne enkel naar Londen City vliegen met CityJet. Met 13 nieuwe bestemmingen werd het aanbod verleden jaar enorm verruimd. Daardoor steeg het aantal passagiers meteen ook met 82%. Dit terwijl het aantal vliegbewegingen slechts met 3,5% steeg tot 45.155

Marcel Buelens, de CEO van luchthaven Antwerpen, blikt daarom tevreden terug: ”Wij hebben het voorbije jaar een grote stap voorwaarts gezet. Dit jaar willen wij de luchthaven verder ontwikkelen en zal er bijkomend werk gemaakt worden om de luchthavenervaring voor onze passagiers te optimaliseren”.

Begin vorig jaar werd effectief slechts één bestemming aangeboden. In 2015 pakte VLM Airlines uit met routes naar Genève, Hamburg, Southampton en Birmingham. Jetairfly vliegt naar Alicante, Barcelona, Berlijn, Ibiza, Malaga, Palma en Rome. Eind maart 2016 opent Jetairfly twee nieuwe routes: Nador (Marokko) en Split (Kroatië).

Voor zakenmensen blijft het interessant en efficiënt om via de luchthaven van Antwerpen te vliegen. Zowel London City als een aantal andere stedelijke en haven-gerelateerde bestemmingen zijn immers uiterst geschikt voor een zakelijk publiek. Barcelona is ondertussen de absolute topper voor Deurne. Nogal wat toeristen organiseren een citytrip naar de Spaanse stad en maken daartoe een gebruik van de makkelijke faciliteiten in Deurne.

Eind januari opent een Antwerpse winkel zijn deuren in het luchthavengebouw. De ‘Antwerp Fly Shop’ zal nauw samenwerken met Toerisme Antwerpen en het belevingscentrum De Koninck om de allerbeste Antwerpse producten aan te bieden aan de luchthavenbezoekers. De vroege vogels zullen dankzij de Antwerp Fly Shop vanaf 6u30 vòòr hun vertrek kunnen genieten van een tas koffie en een krant.

In januari wordt ook van start gegaan met de werken aan de gates waardoor de capaciteit zal verdubbelen. Om een vlotte passagiersstroom te blijven garanderen, zal er een tweede screening lane worden geplaatst. Aan de gates zal er ook plaats zijn voor een duty free zone en een brasserie.

Deze week starten ook de werken aan de e-terminal. Deze nieuwe evenementenhal is vanaf begin februari beschikbaar voor verschillende soorten evenementen met een capaciteit van 50 tot 500 personen.
Omwonenden

In 2016 zal de luchthaven van Antwerpen extra aandacht besteden aan personen, organisaties, scholen en bedrijven die in de omgeving van de luchthaven wonen en/of werken. Marcel Buelens hierover: “Het aantal klachten willen wij gevoelig doen dalen. Wij zullen hiervoor onze medewerking verlenen aan de nodige instanties. Onlangs werd voor de luchthaven van Antwerpen een ombudsdienst opgericht. Dit zal ons helpen om op een efficiënte en geautomatiseerde manier authentieke klachten op te volgen en te beantwoorden”.

De luchthaven van Antwerpen staat bekend om zijn snelle check-in (tot 20 minuten voor vertrek van de vlucht) en de korte wandelafstanden naar de gates. De parking bevindt zich voor het luchthaven-gebouw en biedt samen met de luchthaven van Oostende-Brugge de goedkoopste parkeertarieven van alle Belgische luchthavens*. De gezellige, gemoedelijke sfeer is een enorme troef waardoor mensen zorgeloos op vakantie kunnen vertrekken. De luchthaven bevindt zich op slechts 4 km van het centrum van Antwerpen, ideaal voor toeristen die de stad en/of Vlaanderen willen ontdekken. De luchthaven zal daarom in 2016 de samenwerking met Toerisme Antwerpen uitbreiden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.