Nieuws Antwerpen BASF haalde er ook I-Rental bij

BASF haalde er ook I-Rental bij

BASF haalde er ook I-Rental bij

i-rentalI-Rental is mee betrokken bij de grote shutdown van de kraakinstallatie bij BASF Antwerpen. Het bedrijf uit Merksem heeft eerder al een groot contract afgewerkt bij het chemiebedrijf en werd daar kennelijk positief op beoordeeld. “Zo’n grote contract als dat van een kraakinstallatie maakt uiteraard wel voor een stuk je jaar goed”, zegt zaakvoerder Louis Hanjoul.

Het industrieel concept van I-Rental is heel innovatief. Het bedrijf verhuurt industrieel gereedschap en zorgt voor tijdelijke nutsvoorzieningen bij grote werken. I-Rental is vooral toegespitst op de petrochemie en de olie-industrie maar het engageert zich ook voor de energiesector en de staalnijverheid.

Ook I-Rental heeft het vandaag niet makkelijk. De markt is zeer volatiel, de klanten aarzelen en stellen projecten uit. Onderhoudswerken zoals een geplande shutdown voor een kraakinstallatie als die bij BASF zorgen er anderzijds voor dat het orderboek toch gevuld raakt. “Het gaat vandaag overal wat op en af maar met een contract als dat van BASF kunnen wij het uiteraard wel even uitzingen”, zegt Louis Hanjoul. “Het is een enorm groot project waarbij zeker 1500 mensen betrokken zijn. Die moeten allemaal hun materiaal beleverd krijgen en over nutsvoorzieningen kunnen beschikken.”

Waarom een groot concern als BASF zo’n shutdown niet zelf beheert? “Omdat ook een groot concern als BASF niet zelf over voldoende onderhoudsploegen beschikt. Bovendien gaat zo’n bedrijf niet investeren in het materiaal dat wij zelf ter beschikking hebben. Bij een onderhoudsopdracht die maar om de vier jaar moet uitgevoerd worden zouden ze met dan al verouderd materiaal moeten werken. Ze kunnen dus beter een beroep doen op firma’s als die van ons.”

Louis Honjoul en zijn collega Michel De Weerdt hebben I-Rental zo’n drie jaar geleden overgenomen via een management buy-out. De zaken liepen al die tijd vrij goed. Het bedrijf stelt vandaag zo’n 25 mensen te werk en kan nog enkele bijkomende werkkrachten gebruiken. Zeker indien I-Rental straks bv. ook zou kunnen betrokken worden bij de investeringsprojecten van Total en Exxon. “Wanneer je als onderneming groeit moet je ook voor meer structuur zorgen. Vandaar dat we ook zoeken naar extra mensen.”

I-Rental tekende in 2012 voor een omzet van zo’n 4,5 miljoen euro.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.