Nieuws Antwerpen Bedrijven hebben toegang tot de online Scriptiebank

Bedrijven hebben toegang tot de online Scriptiebank

Presentatrice Danira Boukhriss met laureaten Ellien Eggermont & Luna Delange

Bedrijven hebben toegang tot de online Scriptiebank

Presentatrice Danira Boukhriss met laureaten Ellien Eggermont & Luna Delange

Presentatrice Danira Boukhriss met laureaten Ellien Eggermont & Luna Delange

Dinsdagavond 20 december werden in het Brusselse Stadhuis de Vlaamse Scriptieprijs alsook vier deelprijzen uitgereikt. Scriptie vzw organiseerde deze prijs reeds voor de 15de keer i.s.m een aantal partners zoals het wetenschappelijk magazine Eos, het communicatieplatform voor onderwijs in Vlaanderen Klasse en Agoria.

Voor het eerst konden ook professionele bachelors meedingen naar alle prijzen, en bovendien kans maken op de Bachelorpijs ter waarde van 1 500 euro.

De Bachelorprijs kwam tot stand met de steun van Vlaams Minister van Werk, Economie en Innovatie Philippe Muyters op initiatief van vzw Scriptie in samenwerking met de Vlaamse Hogescholen. De prijs bekroont de bachelorproef die naast een duidelijke nieuwswaarde en journalistieke bruikbaarheid – dé criteria voor de Vlaamse Scriptieprijs – ook het meest blijk geeft van een innoverend karakter en een hoge toepasbaarheid in de praktijk.

Luna Delange en Elien Eggermont die vorig academiejaar afstudeerden aan de Arteveldehogeschool Gent namen de Bachelorprijs in ontvangst voor “Motiverend wiskundeonderwijs in 1B”. Hiermee bewijzen ze dat je wiskunde op een leuke manier kunt aanbrengen bij een moeilijke groep als de 1B-klas, zolang je daarbij maar probleem- en oplossingsgericht werkt en van de leefwereld van de leerlingen vertrekt.

Maar er zaten ook heel bedrijfsgerichte bachelor en masterproeven bij. Onder meer de thesis van Elias Deleener die aan de Hogere Zeevaartschool in Antwerpen Nautische Wetenschappen studeerde. Hij deed theoretisch en praktisch onderzoek naar toepassing van waterweerstandsvermindering op scheepsrompen. Dit door toepassing van haaienschubbenstructuur, ribbelstructuur en micro-luchtbubbels.

De volledige scripties en afgeleide artikels van alle deelnemende bachelors en masters aan de Vlaamse Scriptieprijs zijn vrij toegankelijk raadpleegbaar op de Scriptiebank. Voor bedrijven is deze online databank ongetwijfeld een nuttig instrument.

Het videoverslag van de prijsuitreikingsavond vind je hier.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.