Nieuws Antwerpen Belgen boekten wintervakanties nog nooit zo vroeg

Belgen boekten wintervakanties nog nooit zo vroeg

Belgen boekten wintervakanties nog nooit zo vroeg

wintervakantieBelgen kijken alweer reikhalzend uit om op wintervakantie te trekken. Touroperator Thomas Cook, met merken Neckermann, Thomas Cook en Pegase, stelt vast dat 70% meer Belgen dan in 2015 hun wintervakantie al boekten vóór juni, ruim twee maanden vroeger dan de voorbije jaren.
“Als voornaamste reden voor die stijging wordt aangedragen dat de doorsnee Belg graag de eerste keuze van hotel of appartement heeft. Daarnaast zijn er uiteraard de vroegboekkortingen. Dat gekoppeld aan de sneeuwgarantie maakt dat Belgen niet meer zo lang wachten om hun reis te boeken. Ze kunnen hun vakantie immers gratis omboeken naar een ander skigebied of een latere datum in functie van de hoeveelheid sneeuw”, aldus Koen van den Bosch, woordvoerder Thomas Cook België.

Ook deze winter zullen de Belgen de zon opzoeken. Naast koplopers Tenerife en Gran Canaria is Cabo Verde in trek. Nu blijkt ook dat Belgen tijdens de wintermaanden steeds verdere bestemmingen opzoeken om van de zon te genieten: het Caribische Guadeloupe of het Thaïse Phuket winnen aan populariteit. Deze verschuiving van bestemmingen blijkt uit een tussentijdse analyse van de boekingscijfers voor de wintervakanties 2016 bij Thomas Cook.
“Eén week naar het Thaïse Phuket of het Caribische Guadeloupe kost vandaag evenveel als een week naar Tenerife of Lanzarote. De reden? De reiziger heeft de keuzemogelijkheid uit verschillende luchtvaartmaatschappijen en verschillende vertrekluchthavens. Hij kiest voor de voor hem makkelijkste route of voor de optie van de beste prijs. Dat maakt dat de Belg minder betaalt om in de winter van de zon te genieten op een exotisch strand”, zegt van den Bosch.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.