Nieuws Antwerpen Beursgang Avantium zal positieve impact op de haven van Antwerpen hebben

Beursgang Avantium zal positieve impact op de haven van Antwerpen hebben

Beursgang Avantium zal positieve impact op de haven van Antwerpen hebben

De beurs van Brussel mag het Nederlandse bedrijf Avantium Holding B.V. verwelkomen. Avantium is een toonaangevend chemisch technologiebedrijf dat innovatieve hernieuwbare chemische oplossingen ontwikkelt en commercialiseert als duurzame alternatieven voor op fossiele grondstoffen gebaseerde chemische stoffen en materialen.

Het bedrijf heeft de YXY-technologie ontwikkeld die plantaardige suikers omzet naar FDCA (furaandicarbonzuur), een belangrijke bouwsteen voor het produceren van polyesters, zoals PEF.
PEF is een 100% bio-gebaseerd en een volledig recycleerbaar plastic met superieure eigenschappen tegenover de vandaag veelgebruikte plastics zoals PET. Meer hierover vindt u in vroeger artikel in Made in Antwerpen.

Deze beursgang ondersteunt de Synvina Joint Venture met BASF, het n° 1 chemiebedrijf wereldwijd.
In november 2016 richtte Avantium de Synvina joint venture op met BASF om de YXY-technologie te commercialiseren. Synvina is van plan om een eerste fabriek te bouwen die op commerciële schaal FDCA zal produceren in de haven van Antwerpen, thuisbasis van de grootste geïntegreerde olie- en chemische cluster in Europa. Synvina zal ook verder inzetten op de partnerships die Avantium de voorbije jaren heeft opgezet met meer dan 20 partners waaronder The Coca Cola Company, Danone, ALPLA en Mitsui & Co Ltd.

Avantium Holding B.V. heeft op 6 maart de prijs per Aangeboden Aandeel van €11,00 en de omvang van haar voorgenomen beursgang op Euronext Amsterdam en Euronext Brussel bekend gemaakt en kondigt de publicatie van het bijbehorende prospectus aan. De notering van en handel in de gewone aandelen van Avantium op zowel Euronext Amsterdam als Euronext Brussel start naar verwachting op woensdag 15 maart 2017.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.