Nieuws Antwerpen Brabo Cleaning Cy ruimt olievlekken op

Brabo Cleaning Cy ruimt olievlekken op

Brabo Cleaning Cy ruimt olievlekken op

olieDe Brabo Cleaning Cy heeft een contract in de wacht gesleept voor de bestrijding van “watergebonden oliecalamiteiten” in de haven van Antwerpen. De Brabo Cleaning Cy is een dochterbedrijf van de Brabo Groep. Et gebeuren geregeld ongevallen waarbij olie op het wateroppervlak terecht. In 2013 waren er zelfs 110.

Waar de bestrijding tot nu toe op ad hoc basis gebeurde, wil men dit kwaliteitsvoller organiseren. Als bewaarder van de waterwegen heeft het Antwerpse Havenbedrijf daarom besloten deze aanpak op een hoger niveau te tillen met de aanstelling van een exclusieve dienstverlener.

Brabo Cleaning Company moet in het kader van de opdracht een zeer snelle respons garanderen bij elke watergebonden oliecalamiteit in het havengebied en zo snel mogelijk de verontreiniging indammen. Het bedrijf zal vervolgens moeten instaan voor het uitvoeren van de nodige reinigingswerken aan scheepswanden, kaaimuren, oevers en kunstwerken. Ook de verontreiniging op het wateroppervlak moet snel en mechanisch worden verwijderd.

De opdracht aan Brabo Cleaning Company die toegekend werd na een onderhandelingsprocedure met bekendmaking, werd gegund voor een periode van één jaar en is verlengbaar. Dit engagement moet het bedrijf in staat te stellen de nodige investeringen te doen zodat het gebruikte materiaal permanent in topconditie gehouden wordt en er bij elke calamiteit snel en efficiënt kan worden opgetreden.

De kosten die verbonden zijn aan de bestrijding van watergebonden oliecalamiteiten zullen moeten betaald worden door de veroorzaker, terwijl de bedrijven in de Antwerpse haven voortaan een beroep zullen doen op de door het Havenbedrijf aangestelde dienstverlener. Het Havenbedrijf zal daartoe nog een havenonderrichting opstellen met richtlijnen die door elke havengebruiker moeten worden opgevolgd in geval van (vaststelling van) een (dreigende) oliecalamiteit op het oppervlaktewater. In 2013 werden er 110 oliecalamiteiten geregistreerd.

De Brabo Cleaning Company beschikt bij haar opdrachten over twee gespecialiseerde eenheden. De Oliezuiger II heeft de mogelijkheid om vervuilende vloeibare stoffen van het water te scheppen. Daarnaast zorgt een kraan met grijparm dat het drijfvuil en andere niet-vloeibare vervuiling uit het water wordt gehaald. De Pollution Fighter I is uitgerust om op een zeer snelle en efficiënte manier vervuiling te isoleren met schermen en om de scheepsrompen van vervuilde schepen grondig te reinigen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.