Nieuws Antwerpen Brouwerij De Koninck leeft weer op

Brouwerij De Koninck leeft weer op

Brouwerij De Koninck leeft weer op

koningkoningDe Brouwerij De Koninck heeft in 2014 voor 4,2 miljoen euro aan bedrijfsopbrengsten gerealiseerd. Dat is 100.000 meer dan het jaar ervoor. De Antwerpse brouwerij maakt sinds 2012 deel uit van de groep Duvel Moortgat uit Puurs.

De Brouwerij De Koninck is een van de vele levensechte Antwerpse iconen. Sinds de overname door Duvel Moortgat is de toekomst van de brouwerij verzekerd. De groep uit Puurs heeft verleden jaar voor liefst 1,1 miljoen geïnvesteerd in de Antwerpse vestiging. Vooral dan in gebouwen. De ombouw van de site tot een heus belevingscentrum is daarbij een prioriteit. Het center zal normaal in de komende weken geopend worden.

Het belevingscentrum wordt gebouwd rond een interactief brouwerijmuseum. Een chocolatier (Jitsk Heyninck), een ambachtelijke bakker, een kaasboer (Van Tricht), een slager (Luc De Laet), een koffiebrander, een restaurant en andere winkelzaken moeten vooral het ambachtelijk karakter van de site waar maken.

Met een bedrijfsresultaat van 219.000 euro lijkt ook de rentabiliteit van De Koninck sterker onderbouwd. Dat blijkt uit het jaarverslag dat onlangs gedeponeerd werd bij de Nationale Bank. De Koninck gaf ook een winst aan van 343.000 euro.

De Brouwerij De Koninck wordt vandaag aangestuurd door gedelegeerd bestuurder Michel Moortgat. Daniël Krug, Hedwig Neven en Bernard Moortgat fungeren als bestuurders. Op de payroll van het bedrijf staan nog 11 mensen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.