Nieuws Antwerpen Bryo Award voor Ugen Tec

Bryo Award voor Ugen Tec

Bryo Award voor Ugen Tec

woutertjeDe twee Antwerpse genomineerden voor de Bryo Award zijn finaal buiten de prijzen gevallen. De start-ups Dynapptik en Myshelf kunnen zich wel gelukkig prijzen met de aandacht die hun activiteiten in de afgelopen weken gekregen hebben. Bryo is een initiatief van de werkgeversfederatie Voka dat veelbelovende ondernemers een duwtje in de rug wil geven.

Er was veel belangstelling voor de uitreiking van de jaarlijkse Bryo Awards aan boord van de Ocean Diva in Antwerpen.  Bryo staat voor Bright and Young en is een organisatie die jonge ondernemers helpt om hun ideeën ook in de markt te zetten. Het initiatief richt zich tot IT’ers, wetenschappers en ingenieurs die binnen de drie jaar een eigen bedrijf willen opzetten. In de afgelopen jaren zijn al 283 ondenemingen door Bryo geholpen.

De wedstrijd rond de awards werd georganiseerd binnen drie categorieën: de Byo Rookie, de Bryo Creative Highlight en Flanders Future Bryo 2014. De drie awards werden overhandigd door Vlaams minister voor Economie, Philippe Muyters (N. VA).

In de categorie Rookie, een reeks die recent gestarte ondernemers wil honoreren die overigens pijlsnel uit de startblokken geschoten zijn ging de prijs naar het bedrijf Next Apps van Wim Van Buynder uit Lokeren.  Next Apps is een mobile app bedrijf dat zich specialiseerd in het bouwen van native apps.

De categorie Creative Highlight bekroont projecten die uitblinken in originaliteit en creativiteit. Hier ging de prijs naar Zonen 09 van Sharon Duverger. Zonen 09 ontwerpt naaipatronen en stoffen voor stijlvolle, comfortabele kinderkleding.

De categorie Flanders Future bekroont een bedrijf dat het potentieel heeft om uit te groeien tot een kampioen. In deze reeks ging de prijs naar Ugen Tec van Wouter Uten uit Hasselt. Ugen Tec is een bio-IT-bedrijf dat zich specialiseert in de ontwikkeling van diagnostische software voor DNA-analyses.

De winnaars kregen een spontaan applaus van de zes andere genomineerden die niet verkozen werden maar toch gelukkig bleken met de publieke belangstelling die hun bedrijven kregen: Bram Van Peteghem van LabArt, Kris Van Dommelen van Dynapptik, Stijn D’hondt van Pinscher, Anouk Taeymans van Myshelf, Bruno Vercruysse van iluminas en Siegert Dierickx van MultiMinds.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.