Nieuws Antwerpen Chemiebedrijf Lanxess wil enkele miljoenen investeren in Kallo

Chemiebedrijf Lanxess wil enkele miljoenen investeren in Kallo

Chemiebedrijf Lanxess wil enkele miljoenen investeren in Kallo

Chemiebedrijf Lanxess wil enkele miljoen euro investeren in haar rubberchemicaliënfabriek in Kallo (Beveren). Daarmee zou de productie op de site verankerd worden. Een definitieve beslissing volgt over enkele maanden.
Het Duitse chemieconcern Lanxess maakte donderdag bekend dat het zo’n 100 miljoen euro gaat investeren. Dat bedrag is in hoofdzaak bedoeld voor Duitse sites, al klinkt het dat er ook een ‘mid-single digit’ miljoenenbedrag in de site in Kallo wordt geïnvesteerd om de productie te verhogen. “We maken er rubberchemicaliën, stoffen om de productie te verbeteren. Onze klanten, de bandenfabrikanten, zitten wereldwijd”, zegt Philippe Van Wassenhove, woordvoerder in België. “De fabriek heeft het de laatste jaren niet gemakkelijk gehad met sterke concurrentie, maar doet het nu goed en de investering wordt nu bekeken.” Hoeveel capaciteit er zou bijkomen, is nog niet meteen duidelijk. Dat maakt volgens het bedrijf deel uit van een onderzoek, dat over enkele maanden uitsluitsel moet geven. De investering zou geen bijkomende jobs opleveren, maar zorgt er wel voor dat de bestaande jobs kunnen blijven, klinkt het nog.

LANXESS nv heeft in Kallo en Lillo, in de Antwerpse haven, vier fabrieken die een reeks tussenproducten voor plastics en rubbers maken die voornamelijk in de auto-industrie worden gebruikt. De fabrieken van Lanxess zijn ruim een halve eeuw geleden opgericht door Bayer en Polysar

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.