Nieuws Antwerpen Christian Leysen benoemd bij VRT

Christian Leysen benoemd bij VRT

Christian Leysen benoemd bij VRT

christiananChristian Leysen is benoemd tot bestuurder van de VRT. De Antwerpse ondernemer neemt er het zitje over van ex-VRT-journalist Dirk Sterckx die eerder zijn ontslag gaf. De benoeming van Leysen kadert mee in de nieuwe langetermijnstrategie die minister van Media, Sven Gatz uitgetekend heeft voor de openbare omroep.

Christian Leysen is de zoon van de onlangs overleden industrieel André Leysen. Hij is voorzitter van de AXE-group met het scheepvaartbedrijf Ahlers, het softwarebedrijf Xylos en AXE Investments. Hij fungeert tevens als bestuurder bij Egemin en als voorzitter van de Antwerp Management School. In het verleden was hij bestuurder van Agfa-Gevaert en van bpost. Christian Leysen is de broer van Thomas Leysen, de voorzitter van Umicore en Mediahuis.

De benoeming van Christian Leysen krijgt het fiat mee van de Open VLD die “de brede bedrijfseconomische ervaring van Leysen aanduidt. Hij heeft zich oa. gespecialiseerd in IT-ontwikkelingen en heeft een grote interesse voor de ontwikkelingen in het medialandschap.”

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.