Nieuws Antwerpen CityDepot en Cargo Velo vermijden samen 3.000 bestelwagenritten

CityDepot en Cargo Velo vermijden samen 3.000 bestelwagenritten

CityDepot en Cargo Velo vermijden samen 3.000 bestelwagenritten

Stadsdistributeur CityDepot en fietskoerier Cargo Velo vieren de eerste verjaardag van hun co-spacing in Antwerpen. De Belgische pionier in stadsdistributie onderstreept hiermee de ambitie om maximaal in te zetten op een open ecosysteem. Samen hebben ze tijdens het eerste jaar van hun samenwerking zowat 3.000 leveringsritten die normaal met bestelwagens zouden gebeuren, laten uitvoeren door cargobikes.

CityDepot, onderdeel van BD Logistics, werkt in hun vestigingen samen met verschillende partners. Op die manier zorgen ze ervoor dat de meest optimale vervoerswijze gekozen wordt en het aantal logistieke bewegingen in de binnenstad maximaal teruggedrongen wordt. De klanten van CityDepot leveren goederen in het depot aan de rand van de stad. Kleine colli’s worden geleverd door de fietskoeriers, grotere pakketten of paletten via de elektrische of CNG bestelwagens van CityDepot.

Kristof Gouvaerts, managing director van CityDepot, blikt tevreden terug: “Op een jaar tijd hebben we heel wat kunnen verwezenlijken om onze doelstelling naar een meer duurzame logistieke toekomst binnen stadskernen waar te maken. Naast investeringen in de uitbreiding van onze groene vloot en de verwelkoming van enkele mooie nieuwe klanten, zijn we er ook in geslaagd om het aantal logistieke bewegingen in Stad Antwerpen te verminderen.”

Koen Kennis, schepen van Mobiliteit: “Vorig jaar stond ik hier om een lintje door te knippen, vandaag om een kaars uit te blazen. We vieren de eerste verjaardag van twee bedrijven die vorig jaar de krachten bundelden om te gaan voor duurzame stadsdistributie in Antwerpen. Een jaar geleden waren de ambities al duidelijk: het verminderen van het aantal logistieke bewegingen, van de CO2-uitstoot en het aantal afgelegde kilometers in de stad. Precies wat Antwerpen nodig heeft. De cijfers die ik op het tussentijdse rapport kreeg bewijzen dat ze op de goede weg zijn.”

CityDepot heeft momenteel acht vestigingen in België. Naast Antwerpen, zijn er CityDepots te vinden in Gent, Brussel, Mechelen, Hasselt, Leuven, Luik en Charleroi.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.