Nieuws Antwerpen Coca-Cola herstructureert zijn bottelarijen

Coca-Cola herstructureert zijn bottelarijen

Coca-Cola herstructureert zijn bottelarijen

colaatjeOok de werknemers van Coca-Cola Enterprises in Wilrijk weten vandaag waar ze aan toe zijn. Hun onderneming wordt mee opgenomen in het nieuwe Coca-Cola European Partners, een breed fusiebedrijf tussen drie grote Europese bottelarijgroepen.

De bottelarijen die het merk Coca-Cola op flessen brengen hebben in het verleden veelal afzonderlijk van het eigenlijke Coca-Cola zelf gefunctioneerd. Dat blijft ook in de toekomst zo. Alleen wordt op het niveau van de bottelarijen naar meer productiviteitsverbeteringen en rentabiliteit gezocht. De bottelarijen staan in voor de productie en de distributie van de onderscheiden merken.

In dit opzicht worden Coca-Cola Erfrischungsgetränke uit Duitsland, Coca-Cola Ibero Partners en Coca-Cola Enterprises (België en Luxemburg) bijeengebracht onder de hoed van het nieuwe Coca-Cola European Partners. In die herstructureringen worden ook de bottelarijen van Wilrijk en Gent ingebracht. Vooral Wilrijk is een up-to-date fabriek die uitgerust is met de meest moderne technologiën. De installaties zijn hooguit 25 jaar oud en zijn altijd aangepast aan de nieuwste ontwikkelingen. Er worden frisdranken, sportdranken, vruchtensappen en thee’s op flessen getrokken.

Coca-Cola European Enterprises krijgt op termijn een eigen beursnotering en wordt aangestuurd vanuit Londen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.