Nieuws Antwerpen Comdis Europe maakt met Purify ruimtes en winkelwaar coronaproof

Comdis Europe maakt met Purify ruimtes en winkelwaar coronaproof

Comdis Europe maakt met Purify ruimtes en winkelwaar coronaproof

WESTMALLE – Comdis Europe in Malle heeft alvast een antwoord op één aspect van leven met Corona. Samen met verscheidene partners ontwikkelde het bedrijf een reeks producten die het mogelijk maken om ruimtes, maar ook winkelwaar te ontsmetten na gebruik. Dat gebeurt met UVC-straling. Een vorm van UV-licht dat niet waarneembaar is voor het oog, maar wel ziektekiemen doodt.

Comdis helpt bedrijven met energiebesparende oplossingen, zoals LED-verlichting en zonnepanelen. Toen de coronacrisis zich aandiende, wou zaakvoerder Chris Proot niet in een hoekje gaan kniezen, maar een weg vooruit vinden: “In het licht van Covid 19 hebben we ons afgevraagd: wat kunnen wij doen om hier een antwoord op te bieden en hoe kunnen we partners betrekken?”

Een eerste antwoord is een lichtarmatuur geworden met UVC lampen om ruimtes in een gebouw te desinfecteren. UVC is een bepaalde straling in licht die normaal wordt gefilterd door de ozonlaag. UVC-energie is niet waar te nemen met ons oog, maar het kan wel kiemen doden.

“Op zich is het gebruik van UVC lampen niet nieuw. Het wordt ook nu al veel gebruikt bij het zuiveren van water”, weet Chris Proot. “Alleen gebeurt dat nog vrijwel overal met klassieke gasontladingslampen. Wij hebben gevraagd aan een Chinese fabrikant van LED armaturen waarmee wij al samenwerken, om voor ons UVC led lampen in te bouwen. Iets dergelijks bestaat in China al wel in een grote uitvoering, waarbij ’s nachts bussen in een tunnel worden gereden en met die techniek worden ontsmet. Nieuw is dat wij nu een mobiel toestel kunnen aanbieden. Dat kan je verrijden van de ene ruimte naar de andere.”

In een armatuur zitten vier aparte lampen die je elk apart kan richten, zodat het mogelijk is om een ruimte volledig te behandelen. Omdat UVC-straling schadelijk is voor mens en dier, zijn ook veiligheden ingebouwd.

Desinfectiekasten

Daarnaast lanceert Comdis Europe toestellen om voorwerpen te ontsmetten, ook met de UVC-techniek. Het Waalse bedrijf Sans Frontières heeft daarvoor een reeks flightcases gemaakt in verschillende groottes, die kunnen worden ingezet in winkels voor het reinigen van kleding -die is gepast, maar nog niet is verkocht- handtassen, schoenen, brillen, telefoontoestellen en dergelijke meer.  De nieuwe reinigingstoestellen worden verkocht onder de naam Purify.

“Voor de UVC armaturen zijn wij exclusieve verdeler voor de Benelux”, zegt zaakvoerder Chris Proot. “Voor de steriliseerkasten zijn wij de verdeler in Vlaanderen en Nederland.”

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen
Dossier

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.