Nieuws Antwerpen Contract om 86 piano's te stemmen

Contract om 86 piano's te stemmen

Contract om 86 piano's te stemmen

pianoGoswin De Smet is al meer dan 35 jaar professioneel pianostemmer. “Rijk zal ik er nooit mee worden maar ik leef effectief van het stemmen van piano’s,” zegt de man uit Oelegem. Goswin De Smet haalde in een openbare aanbesteding onlangs nog een contract binnen bij de Artesis Plantijn Hogeschool in Antwerpen. Hij gaat er liefst 86 (!) piano’s stemmen…..

Ook pianostemmers moeten intekenen op openbare offertes om een job binnen te halen. “Het is een heel omslachtige procedure met zowat 22 bladzijden die ingevuld moeten worden”, zucht Goswin De Smet. “Ze willen alles over je weten en over je professionele capaciteiten. Je doet dat dan maar want je wil het order binnenhalen….”

Goswin De Smet kent de Artesis Plantijn Hogeschool. “Ik heb er al wel vaker gewerkt. Ik ken de meeste docenten. Ik weet wat ze willen…. Zo dus.” Hij was daarom biezonder blij toen hij een schrijven binnenkreeg dat hij de openbare aanbesteding effectief gewonnen had.

“Zo’n opdracht betekent voor mij zowat een halftijdse job”, zegt hij. “Je bent er effectief toch wel eventjes mee bezig. 86 piano’s. Dat is niet niets.”

Goswin De Smet heeft na al die jaren evenwel een heel eigen reputatie bijeengewerkt. Daarom werkt hij voor vaste klanten als de Opera van Antwerpen, verscheidene muziekacademies, concertorganisatoren enz. “Werk genoeg. Inderdaad. Zes dagen op zeven. Ik ben er nu 57. Ik ga in elk geval nog een tijdje door.”

Reageer op dit bericht

Sector
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.