Jeroen Hermans en Geert Hontis Jeroen Hermans en Geert Hontis in hun nieuwe habitat. Foto: koen fasseur

D-day voor nieuwe uitbaters Geert en Jeroen in Delhaize Schoten: “Je zal ons ook aan de kassa terugvinden”

Het team van Delhaize Schoten maakte van de allerlaatste sluitingsdag in de geschiedenis van de supermarkt gebruik om de winkel netjes in te richten met het oog op de doorstart vrijdag, onder de nieuwe zaakvoerders Geert Hontis en Jeroen Hermans. “Voortaan zullen we elke dag open zijn, ook op zondag en feestdagen”, aldus de ondernemerstandem.

Geert (41) groeide op in Bree en Jeroen (41) in Halen. De twee Limburgers leerden elkaar pas goed kennen tijdens hun studies aan de Universiteit Hasselt, waar Jeroen handelsingenieur werd en Geert een diploma handelswetenschappen behaalde.

“Professioneel liepen nadien onze wegen uiteen, maar het bleef kriebelen om ook op dat vlak iets samen te doen. Delhaize bood ons daartoe een goede gelegenheid en we zijn blij dat we de winkel in Schoten toegewezen kregen”, vertelt Geert.

Voor hem is de distributiesector geen onbekende wereld. “Zowat vier jaar nu baat ik de kleinere Proxi Delhaize in Beveren uit. Dat gaat prima, maar deze winkel is natuurlijk drie keer groter in oppervlakte. We bieden hier in Schoten ook 15.000 producten tegenover maar 7.000 in de Proxi.”

Zestig medewerkers

“Gelukkig kunnen we in Schoten rekenen op zestig medewerkers om alles in goede banen te leiden. We zijn blij dat op één na het hele team gebleven is, inclusief het directieduo Andy Goossens en Olivier Richez. We geloven echt dat we hier allemaal samen een mooi duurzaam verhaal kunnen schrijven.”

De nieuwe openingstijden kleven al op de toegangsdeur. Foto: JAA

Zondagopening

Grootste verandering die de nieuwe uitbaters al meteen doorvoeren is de opening op zondag en feestdagen van 8 tot 12 uur. De eerste keer nu zondag 17 maart zullen de klanten voor de gelegenheid bediend worden door Bekende Vlamingen Bart Appeltans en Béa Vandendael, de interieurarchitect en vastgoedexpert uit Blind gekocht op Play4. Maandagvoormiddag blijft de winkel voortaan wel iedere week gesloten.

“We geven onze bezoekers ter kennismaking ook een kleine attentie mee. En we verzekeren nu al dat er ook verse pistolets zullen zijn. Toch kiezen we in eerste instantie bewust voor continuïteit en een ‘softe’ opening. Een groot openingsfeest plannen we pas volgende maand tijdens het weekend van 19, 20 en 21 april”, vertelt Jeroen.

“Intussen mogen klanten ons zeker rechtstreeks aanspreken. We staan open voor dialoog en zijn het type ondernemers dat alleen de omzetcijfers op afstand checken. We zullen mee de handen uit de mouwen steken op de werkvloer: van rayons aanvullen tot het bedienen van de kassa. Daar voelen we ons echt niet te goed voor.”

De versnijdingsstand met verse fijne vleeswaren heropent binnen enkele weken. Foto: koen fasseur

Versnijdingstoog

Grote verbouwingsplannen zijn er voorlopig niet. Met het oog op de doorstart werd wel de dakparking hersteld en ook de wat slordige inkom kreeg ene opfrissing. “Binnen een week of twee heropenen we onze versnijdingsstand met verse charcuterie”, kondigt Geert aan. “En we zijn trots op onze eigen beenhouwerij. Dat is een afdeling waar steeds minder supermarkten over beschikken. Met zo’n zaken willen we het verschil maken.”

Of de Limburgse kameraden intussen gewend zijn aan de Antwerpse mentaliteit? “We ervaren geen enkel probleem wat dat betreft. De Schotenaren komen over als warme sympathieke mensen die elkaar ook nog goed blijken te kennen ook. We kijken er naar uit om deel uit te maken van deze gemeenshap”, zwaaien Geert en Jeroen ons uit met nog een tip.

“Volg onze Facebookpagina. Via die weg gaan we voortaan actief communiceren met onze klanten en acties aankondigen.”

Foto: koen fasseur

Uitbaters Jeroen Hermans en Geert Hontis met hun supermarktdirecteur Andy Goossens. Foto: koen fasseur.

Foto: koen fasseur

Geert en Jeroen zijn ondernemers die zelf mee de handen uit de mouwen steken. Foto: koen fasseur