Nieuws Antwerpen Dag van de Arbeid: weekend is heilig voor 4 op de 10 Belgen

Dag van de Arbeid: weekend is heilig voor 4 op de 10 Belgen

Dag van de Arbeid: weekend is heilig voor 4 op de 10 Belgen

Nu de Dag van de Arbeid op een zaterdag valt, onderzoekt de Antwerpse HR-dienstverlener SD Worx de betrokkenheid ten aanzien van het werk op basis van een bevraging bij 2.500 Belgen. 4 op de 10 Belgen (39,8%) doet ‘zo goed als nooit’ iets voor het werk in het weekend. Bijna 14% zegt dit ‘best vaak’ te doen.

Tegenover overwerken in de week stellen wij ons als Belgen iets soepeler op, al is 1 op de 3 (33%) hiertoe ook zo goed als nooit bereid. Meer dan 15% geeft toe dat ‘best vaak’ te doen. Enkel vakantie is ons nog meer heilig, met de helft van de Belgen (48%) die werk gedurende vakantie helemaal uitsluiten. Minder dan 10% of 1 op de 10 durft ook op vakantie de telefoon of laptop boven te halen.

Belgen scoren in dezelfde lijn als werknemers in onze buurlanden: enkel Nederlanders en Britten zijn (met meer dan 16%) meer geneigd ook in het weekend te werken. De Britten scoren ook hoger op overwerk in de week (22,5%) en zelfs in hun vakanties: 12,2% van de Britten zal ‘best vaak’ gedurende de vakantieperiode werken.

Betrokkenheid blijft stabiel

De betrokkenheid met, of de band met de organisatie, zit voor bijna 7 op de 10 Belgische werknemers (68%) wel goed: zij geven aan om evenveel betrokkenheid te kennen als voor corona. Bij een kwart van de werknemers is dit evenwel minder.

Naast de hoofdzetel in België zijn de meer dan 5.300 medewerkers van SD Worx ook actief in Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Ierland, Luxemburg, Mauritius, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.