izzzi

Damasi wil met steun van PMV wereldspeler worden

Business Angels Netwerk (BAN) Vlaanderen heeft de jonge onderneming Damasi uit Brasschaat bijgestaan tijdens het verwerven van een cofinanciering van Participatiemaatschappij Vlaanderen (PMV). De oprichters van Damasi en PMV investeren samen 400.000 euro om de marketingactiviteiten van izzzi, een draagzak voor baby’s, uit te breiden. Damasi hoopt met haar product zo een wereldspeler te worden.

Damasi produceert en verkoopt sinds vorig jaar de izzzi, een draagzak voor baby's die naar eigen zeggen flink wat voordelen biedt ten opzichte van bestaande producten. Door de marktintroductie kreeg het bedrijf feedback van klanten.

“Gebruikers lieten ons weten dat izzzi vele voordelen heeft op bestaande producten: de draagzak laat toe borstvoeding te geven, maar ook om comfortabel in de sofa te zitten met een rustende baby. We zien dat izzzi zeer intensief word gebruikt doorheen de ganse dag, zowel buiten als binnen”, aldus medeoprichter Peter Van Riet.

De productie, distributie en marketing van zo’n product vergen kapitaal. De oprichters hadden zelf twee externe investeerders aangetrokken, maar wilden nog aanspraak kunnen maken op cofinanciering door PMV: “Ik kende BAN Vlaanderen uit mijn achtergrond als ondernemer en heb het netwerk aangesproken om contacten te leggen met PMV. BAN Vlaanderen heeft het traject begeleid en ons bijgestaan in de onderhandelingen”, vertelt Van Riet.

De oprichters en investeerders zijn goed voor 250.000 euro, PMV voor 150.000. Zo krijgt de starter een stevige boost op weg naar de wereldmarkt.