Nieuws Antwerpen Delhaize in Centraal Station van Antwerpen

Delhaize in Centraal Station van Antwerpen

Delhaize in Centraal Station van Antwerpen

delhaizeDe supermarktketen Delhaize heeftt een shop@go geopend in het Centraal Station van Antwerpen. Haastige pendelaars kunnen er superverse kant-en-klare producten kopen om meteen op te eten, te smeren, op te warmen of te bereiden. Shop&Go is een van de recente succesformules van Delhaize die eerder al uitgeprobeerd werden in tankstations, ziekenhuizen, metrostations en stadscentra. Het is de eerste keer dat Delhaize zich nu ook installeert in een station.

De shop&go is er gekomen in samenwerking met NS Stations Internationaal. De winkel werd exclusief ontwikkeld voor het station en de specifieke noden van pendelaars. Het assortiment is in dit opzicht perfect aangepast aan de treinreizigers: ultraverse convenience-producten die klaar zijn om te gebruiken of mee te nemen, fruit en groenten per stuk, snacks in ‘on-the-go’-formaat,… De ruimtes zijn ingedeeld volgens vraag: ‘meteen opeten’, ‘meteen opsmeren’, ‘meteen opwarmen’ of ‘meteen bereiden’ zodat de consument snel vindt wat hij zoekt.

De splinternieuwe winkelruimte pakt niet enkel uit met de nieuwe stijl van shop&go, maar is ook perfect geïntegreerd in en respecteert de architectuur van het Centraal Station van Antwerpen. “De samenwerking tussen Delhaize en NS Stations Internationaal heeft een uniek concept van proximiteitswinkel mogelijk gemaakt waar de pendelaars en het personeel van het station de hele dag door snel hun boodschappen kunnen doen. Onze prioriteit is om de levenskwaliteit van onze klanten te verbeteren door hun smakelijk en kwaliteitsvol voedsel aan te bieden” verklaart Kris Volckaert van Delhaize.

De klanten van de shop&go van het Centraal Station van Antwerpen zullen ook geschenkartikelen kunnen vinden in hun winkel, zoals wijn, pralines en Belgische speciaalbieren.

“Met de Delhaize shop&go in Antwerpen zetten we als NS stations een nieuwe stap op de Belgische markt”, zegt Sytze van der Aa, directeur NS stations Internationaal

shop&go is een netwerk van ‘convenience stores’ dat wordt gedefinieerd als een praktisch, nabijgelegen en snel alternatief voor de supermarkt, zegt Florence Maniquet van Delhaize. De winkel met de leeuw heeft het de laatste tijden zeker niet makkelijk. De concurrentie is bikkelhard. Delhaize zet daarom kenenlijk in op alternatieven zoals Het concept shop&go, dat zeer veel succes heeft. Shop&go biedt een commercieel aanbod dat je in metrostations, ziekenhuizen, stadscentra en tankstations van Q8 vindt. De formule heeft alle voordelen van een buurtwinkel, en heeft bovendien uitgebreide openingsuren. Het concept ging van start in 2000 en telt momenteel 114 winkels.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.