Nieuws Antwerpen DEME Offshore haalt belangrijk contract in Schotland binnen

DEME Offshore haalt belangrijk contract in Schotland binnen

DEME Offshore haalt belangrijk contract in Schotland binnen

ZWIJNDRECHT – DEME Offshore heeft een belangrijk contract binnengehaald voor het Neart na Gaoithe offshore windmolenpark in Schotland. Het zal er instaan voor de engineering, procurement, constructie en installatie van de onderzeese kabels voor het windmolenpark, dat een capaciteit van 450 MW heeft.

Het windmolenpark moet hernieuwbare energie genereren voor ongeveer 375.000 Schotse huishoudens. Dat is meer dan de volledige bevolking van Edinburgh en zorgt voor een besparing van meer dan 400.000 ton CO2‐emissie per jaar. DEME Offshore zal er instaan voor de inter-arraykabels en interconnectors van het park, dat een gebied van ongeveer 105 km2 beslaat. De werken zijn voorzien voor 2021.

“Wij zijn erg verheugd met dit nieuwe EPCI‐contract in Schotland. Hierdoor kunnen we een bijdrage leveren aan de voortdurende inspanningen van het land om een netto nul‐emissie van broeikasgassen te bereiken tegen 2045,” zegt Bart De Poorter, general manager van DEME Offshore.

Living Stone

Het innovatieve kabelinstallatieschip Living Stone had een groot aandeel in het binnenhalen van het EPCI-contract. “EDF Renewables UK, eigenaar van het windmolenpark, zag in Living Stone een enorme meerwaarde. Het schip werd speciaal ontworpen zodat we ons voortdurend kunnen aanpassen aan de verschillende vereisten van een offshore kabelproject, om flexibiliteit te garanderen en vooropgestelde doelstellingen te behalen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.