Nieuws Antwerpen Electro Partners moet het vooral van snelle flexibiliteit hebben

Electro Partners moet het vooral van snelle flexibiliteit hebben

Electro Partners moet het vooral van snelle flexibiliteit hebben

fujifujiIn de scheepvaart moet het allemaal snel gaan. Zeker als het om revisies en herstellingen gaat. Electro Partners staat erom bekend dat het onmiddellijk reageert wanneer de klanten een beroep doen op het bedrijf. “Het gaat dan niet om dagen maar wel om uren”, zegt managing director Loek Klootwijk van het bedrijf.

Electro Partners werd in 1994 opgezet uit een management buy-out met drie partners. Het bedrijf heeft zich in al die jaren stevig gepositioneerd op de markt en heeft zich toegespitst op elektische en elektronische reparaties aan boord van schepen. Het bedrijf werkt evenwel ook voor klanten uit de industrie. Daaronder het chemiebedrijf Bayer Antwerpen bv.

“Het zijn niet altijd makkelijke jaren geweest”, zegt Loek Klootwijk. “Wij hebben de recente economische crisis aan den lijve ondervonden. Vooral 2010 was biezonder moeilijk. Vandaag proberen wij weer overeind te krabbelen. Het gaat moeizaam, maar geleidelijk toch.” Problematisch is dan wél dat je in de scheepvaart als herstellingsbedrijf niet op lange termijn kunt denken. De korte termijn is ook al helemaal niet in te schatten. “Wanneer er zich ergens problemen aandienen is het dan ook zaak om heel snel en flexibel te reageren. Van dag op dag. We mogen daarbij niet aarzelen. Wat het uiteraard allemaal niet makkelijker maakt.”

Electro Partners is in dit opzicht partner voor groepen als Fuji Electric, Nishishiba Partners, Brissonneau & Lotz Marine, Rivertrace Engineering e.a.

Het bedrijf tekende verleden jaar voor een omzet van zowat 3 miljoen euro en stelt vandaag 23 mensen tewerk. Om de doorstroming binnen het bedrijf te garanderen is Electro Partners wél op zoek nar een draaier/freezer, een medewerker voor de elektromechanische werkplaats en een medewerker voor de elektrobobinage.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.