Ivan Nolet & Carl-Ivan Nolet (vader en zoon) Ivan Nolet & Carl-Ivan Nolet De Brauwere (vader en zoon).

Elixir d’Anvers in de top 5 van ‘Het product Made in Antwerpen’: “Nog steeds op dezelfde manier gestookt als in 1863”

De Elixir d'Anvers van stokerij FX De Beukelaer is een van de vijf genomineerden en maakt kans op de titel 'Het Product Made in Antwerpen'. Het alcoholisch goedje wordt gestookt in een prachtig historisch gebouw in de Haantjeslei in Antwerpen. Zaakvoerder Carl-Ivan Nolet de Brauwere vertelt graag wat meer over de likeur. Stemmen kan je nog via deze link tot en met 15 november.

Vertel, wat voor een bedrijf is De Beukelaer?

"Onze stokerij FX de Beukelaer NV werd door Jules Hofman ontworpen in 1894 en is geklasseerd als onroerend erfgoed. Ook onze productiemiddelen, zoals de vaten en stookketels, zijn geklasseerd. We werken vandaag met een 15-tal mensen in de stokerij. De productie, communicatie en verkoop worden allemaal vanuit de stokerij in Antwerpen gerealiseerd."

Met welk product doe je mee aan onze wedstrijd?

"De Elixir d’Anvers. Het alcoholisch drankje wordt nog steeds volgens het aloude recept van 1863 op ambachtelijke manier gestookt."

Waar wordt de Elixir d'Anvers geproduceerd?

"De drank wordt sinds 160 jaar geproduceerd in Antwerpen, waarvan 130 jaar in de huidige stokerij in de Haantjeslei."

Hoe is dit product tot stand gekomen?

"Het werd 160 jaar geleden gecreëerd door François-Xavier de Beukelaer. Zijn doel was om een heerlijke, heilzame likeur te maken op basis van een geheime kruidenmengeling."

Waarom zijn jullie zo fier op de likeur?

"De likeur is al zo oud, dat we ontzettend trots zijn dat we de traditie verder zetten. We produceren het product nog steeds op ambachtelijke wijze zoals 160 jaar geleden en dit in een geklasseerd historisch pand. Dat geeft Elixir d’Anvers een ziel en een uniek karakter."

Wie zijn de voornaamste kopers van de Elixir d'Anvers?

"Het werd oorspronkelijk geprezen door een traditioneel publiek. Vandaag de dag wordt het product ook verwerkt door mixologisten en gerenommeerde chefs die met de Elixir d’Anvers originele cocktails of creatieve gerechten maken. Hierdoor wordt de goudgele likeur ook door een jonger publiek geapprecieerd."

Waarom moeten lezers op jullie stemmen?

"De likeur is een Antwerps icoon. Het wordt al generaties lang geprezen door de Antwerpenaren en het verhaal van Elixir d’Anvers is sterk gelinkt aan de geschiedenis van Antwerpen. Lokaler dan dat wordt het niet."

Via deze link kun je jouw stem uitbrengen. Stemmen kan tot en met 15 november.

De Elixir d’Anvers.

Binnenin de stokerij.

Het historische gebouw waar het goedje wordt gestookt.