Nieuws Antwerpen Er beweegt wat op de Bredabaan in Merksem.

Er beweegt wat op de Bredabaan in Merksem.

Er beweegt wat op de Bredabaan in Merksem.

Qrf City Retail, een immo-maatschappij gespecialiseerd in binnenstedelijk winkelvastgoed, heeft een winkelsite verkocht op de Bredabaan in Merksem. Het verkochte pand bevindt zich op de huisnummers 448-452. Het ligt in binnenstedelijk gebied en is verhuurd aan een lokale handelaar (B2B Trade). Qrf Retail zegt dat deze verkoop past in het dynamische beheer van Qrf City Retail ‘met het oog op de optimalisatie van de vastgoedportefeuille’. De verkoop verschaft het vastgoedbedrijf extra-middelen om haar vastgoedportefeuille uit te bouwen.

Qrf City Retail is gespecialiseerd in de niche van winkelvastgoed. Meer bepaald in de verwerving, herontwikkeling en verhuur van winkelvastgoed in binnensteden met een bereik van minstens 50.000 consumenten.

Nog op de Bredabaan riep de stad Antwerpen vorige zomer eigenaars op hun leegstaande panden kritisch te laten bekijken door een ’winkeldokter‘. Deze door de stad aangestelde interieurarchitecte gaf na een plaatsbezoek met de eigenaar nuttige en praktische tips. Zij stelde bovendien een aantal kleine ingrepen voor om de uitstraling van het interieur te verbeteren. De werken werden in overleg met de eigenaar uitgevoerd door het sociaal verantwoorde maatwerkbedrijf Manus.

‘Veel van de leegstaande panden zijn aan vernieuwing en verfraaiing toe’ zegt schepen van middenstand Koen Kennis (N-VA). Ook het pop-upproject, waarbij startende ondernemers enkele weken een pand gratis konden betrekken heeft vruchten afgeworpen. Er zijn drie nieuwe zaken uit voortgekomen. Maar een terugkeer naar oude glorietijden zit er toch niet meer in.   ‘Het zal niet meer worden als vroeger’, zegt Koen Kennis. ‘Grote ketens zullen niet meer naar de Bredabaan komen. Daarvoor is het winkelgedrag van de consument te zeer veranderd’.

meer info op http://www.ondernemeninmerksem.be/

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.