Nieuws Antwerpen Erasmus-ziekenhuis verhuist in 2020 naar Cadixwijk bij Park Spoor Noord

Erasmus-ziekenhuis verhuist in 2020 naar Cadixwijk bij Park Spoor Noord

Erasmus-ziekenhuis verhuist in 2020 naar Cadixwijk bij Park Spoor Noord

sit-erasmusziekenhuisHet Sint-Erasmus-ziekenhuis, dat nu gevestigd is in de Luitenant Lippenslaan in Borgerhout, verhuist in 2020 grotendeels naar de Cadix-wijk in Park Spoor Noord. Het wordt daar geïntegreerd in het nieuwe centrumziekenhuis. Het ZNA (Ziekenhuisnetwerk) Antwerpen Cadix wordt het nieuwe grote centrumziekenhuis van de stad Antwerpen, ter vervanging van ZNA Stuivenberg. Dit zal zich verder specialiseren in psychiatrische zorg. Alleen de polikliniek van Sint-Erasmus zal in de Lippenslaan in Borgerhout blijven.

‘Die lokale inplanting is belangrijk voor de kwaliteit van de medische zorg in Antwerpen’ zegt Wouter De Ploey, algemeen directeur van de ZNA-ziekenhuizen. Een en ander is afgelopen vrijdag meegedeeld aan het personeel. Volgens de directie zullen de plannen geen invloed hebben op de tewerkstelling.

Overigens is nog niet de hele herschikking van de Antwerpse ziekenhuizen al rond. Zo zullen de materniteit van het Sint-Erasmus samensmelten met die van Jan Palfijn in Merksem. Maar wanneer dat zal gebeuren en op welke plek de nieuwe materniteit zal komen staat nog niet vast. Algemeen directeur De Ploey gaf verder nog aan dat dit niet het einde is van de hervorming van de Antwerpse ziekenhuiswereld. Er wordt ook nagedacht over een samenwerking met de groep GZA (Gasthuis Zusters Antwerpen).

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.