Nieuws Antwerpen Eres overgenomen door Franse Rubis

Eres overgenomen door Franse Rubis

Eres overgenomen door Franse Rubis

eresDe Antwerpse handelsmaatschappij Eres is overgenomen door de Franse groep Rubis. Eres vloog al die jaren ongemerkt onder de radar door maar was op zichzelf een internationale marktleider in de verkoop van bitumen in Afrika. De groep tekende in 2014 voor een omzet van liefst 550 miljoen dollar.

De Fransen legden 120 miljoen dollar neer voor de maatschappij rond Eddy Van Den Broeke. Eres had in de afgelopen 20 jaar een omvattend logistiek systeem opgebouwd rond de verkoop van bitumen en zichzelf in dit opzicht opgewerkt tot een geïntegreerde groep. Het ging daarbij van de aankoop van de bitumen bij de onderscheiden raffinaderijen over de hele wereld, het transport over zee tot de belevering aan land van de onderscheiden klanten. Eres leverde vooral aan Afrikaanse klanten in landen als Senegal, Togo en Nigeria. Eres was goed voor een omzet van 400.000 ton aan bitumen. Bitumen wordt hoofdzakelijk gebruikt bij de aanleg van asfaltwegen.

De Fransen van Rubis nemen in een eerste fase 75% van de aandelen in Eres over. Afhankelijk van de resultaten zou Rubis later overgaan tot de aankoop van nog eens 25%. Eres zou ook na de overname actief blijven aan de Antwerpse Schaliënstraat.

Rubis opereert als Frans beursgenoteerd bedrijf vanuit Parijs en is zelf uitgebouwd tot een geïntegreerde groep die actief is in de downstream markt voor olieproducten en chemicaliën.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.