Nieuws Antwerpen Europees certificaat voor Hego in staalbouw

Europees certificaat voor Hego in staalbouw

Europees certificaat voor Hego in staalbouw

hegoMet het behaalde certificaat voor “het ontwerp en de constructie van dragende structuren in staal” heeft Hego zijn eerder vooropgezette ambitie waar gemaakt. Het Antwerpse havenbedrijf kreeg de officiële bescheiden uit handen van SGS UK. “Voor ons een hele prestatie”, zegt manager Wilfried Ostes. “Vooral omdat wij alles zélf gedaan hebben, zonder de hulp van consultants. Wij zijn er best fier op.”

Hego wordt net als zijn zusterbedrijf General Tank Cleaning aangestuurd door Leo Longueville, een telg uit de met de haven reeds 125 jaar helemaal vergroeide Antwerpse familie Longueville. Terwijl General Tank Cleaning zich toespitst op de industriële reiniging van tankinstallaties is Hego vooral actief in de staalbouw. Het gaat dan om stalen constructies, toolbouw, pijpleidingen en zelfs nog scheepsherstelling. Het bedrijf beschikt daartoe over een installaties van nagenoeg 10.000 vierkante meter in het hartje van de Antwerpse haven. “De laatste jaren zijn we vooral gegroeid in de staalbouw”, zegt Wilfried Ostes. “Meer specifiek in de aanmaak van stalen constructies met een hogere toegevoegde waarde. Wij staan naderhand ook in voor de noodzakelijke onderhoudswerken.”

Hego tekent in dit opzicht voor een omzet van pakweg 10 miljoen euro. De onderneming stelt 55 mensen tewerk. “Ja, ook nog scheepsherstelling. Wij hebben weliswaar geen droogdok maar wij worden nog geregeld opgeroepen om onderhouds- en reparatiewerken aan schepen uit te voeren. Enkele grote rederijen en bedrijven zoals DEME doen geregeld een beroep op ons.”

Het Europees certificaat dat Hego toegekend kreeg voor dragende constructies in staal is een stevige adelbrief voor het bedrijf. “Het is een erkenning van de kwaliteit van onze engineering en onze laswerken. Wij kunnen ons op die manier ten aanzien van geïnteresseerde klanten sterker profileren.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.