Nieuws Antwerpen Evens Foundation schrijft voor de vijfde keer mediaprijs uit

Evens Foundation schrijft voor de vijfde keer mediaprijs uit

Evens Foundation schrijft voor de vijfde keer mediaprijs uit

Evens Foundation_PrizesDe Evens Foundation is een non-profit organisatie in Antwerpen met steunpunten in Parijs en Warschau. Wijlen Georges Evens en zijn echtgenote, Irène Evens-Radzymińska, beiden filantropen en aanhangers van de Europese gedachte, richtten deze vzw op in 1990. Van Poolse oorsprong vestigden zij zich in Antwerpen na de Tweede Wereldoorlog. Georges Evens was een succesvol zakenman in de diamantsector. Samen met zijn echtgenote wilde hij iets teruggeven aan de maatschappij via de Evens Stichting. Hun dochter Corinne Evens is erevoorzitter van deze Stichting die duurzame projecten ondersteunt en tweejaarlijkse prijzen uitreikt die bijdragen tot de vooruitgang en versterking van Europa gebaseerd op culturele en sociale diversiteit.

Nog tot 30 september loopt de inschrijvingstijd voor deelname aan de vijfde Evens Prijs voor Media-educatie die een project bekroont dat jongeren tussen 12 en 18 helpt een kritische houding ten aanzien van de media te ontwikkelen. Elk Europees project dat die leeftijdscategorie in staat stelt om de continue stroom van nieuwsberichten kritisch te filteren, analyseren en evalueren, in een formele of informele context, komt in aanmerking. Met het thema “A critical attitude to the media” wil de Stichting jongeren meer mediakennis bijbrengen, uitgaande van het standpunt dat deze doelgroep bijzonder kwetsbaar is voor manipulatie door de media.
Een externe internationale jury zal de voorstellen beoordelen en de laureaat aanduiden. De winnaar zal in 2017 tijdens de volgende Media Meets Literacy conferentie de geldprijs van 25 000 EUR in ontvangst mogen nemen om het project te realiseren.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.