Nieuws Antwerpen Evlier belevert nagenoeg alle beenhouwers met specerijen

Evlier belevert nagenoeg alle beenhouwers met specerijen

Evlier belevert nagenoeg alle beenhouwers met specerijen

evlierZe beleveren nagenoeg 90% van alle beenhouwers in het land. Evlier is een specialist in specerijenmengelingen waarvan er elk jaar zo’n 1200 ton afgezet worden. Het bedrijf uit Schoten doet het vandaag uitstekend.

“Ons succes heeft ongetwijfeld ook te maken met het feit dat wij met een netwerk van zelfstandige agenten werken”, zegt gedelegeerd bestuurder Tom Van Schependonk. “Wij hebben het land opgedeeld in 11 regio’s die elk voor zich bewerkt worden door één vaste man met zijn eigen ploeg. Dat systeem werkt uitstekend. Op die manier bereiken wij effectief nagenoeg elke beenbouwer of traiteur die onze producten dan verwerken in hun eigen bereidingen.”

Evlier staat voor de naam van de oorspronkelijke stichter Emiel Van Lier die het bedrijf in 1947 opzette samen met zijn partner Florent Van Schependom. Ondertussen zijn de kleinzonen van de stichters, Marc Van Lier en Christophe Van Schependom ook al aangetreden in de firma.

De specerijenspecialist uit Schoten koopt zijn grondstoffen op de internationale markt. In het Midden-Oosten, in India, in Zuid-Amerika. Evlier heeft in dit opzicht langetermijnrelaties lopen die al vele jaren kwaliteit en betrouwbaarheid garanderen. De goederen worden aangevoerd per schip.

In Schoten worden de specerijen verwerkt in de eigen mengelingen tot oa. bindmiddelen, chapelure, marinades, eigenlijke specerijen enz die dan op zichzelf weer verwerkt worden door de beenhouwers in hun eigen producten.

U krijgt bij de beenhouwer ongetwijfeld ook geregeld een klein zakje met specerijen mee. Voor de blinde vinken bv. “De belevering van de gewone consument is zeker onze core business niet”, zegt Tom Van Schependom nog. “Maar het versterkt uiteraard wel onze naambekendheid. Daar doen we het effectief voor.”

Bij Evlier werken 20 man.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.