Nieuws Antwerpen Failliete muziekketen Keymusic veilt instrumenten online: goed voor waarde van 2 miljoen euro

Failliete muziekketen Keymusic veilt instrumenten online: goed voor waarde van 2 miljoen euro

Foto: Walter Saenen

Failliete muziekketen Keymusic veilt instrumenten online: goed voor waarde van 2 miljoen euro

ANTWERPEN – De bekende muziekwinkel Keymusic heeft geen overnemer gevonden en dus zoeken honderden muziekinstrumenten via een online veilig een nieuwe eigenaar.

Keymusic ging drie jaar geleden al een eerste keer over de kop, maar voor Nederlander Jan ’t Hoen hoefde dat niet het definitieve einde te betekenen van één van de grootste muziekwinkels van de Benelux. De vroegere drummer van de Nederlandse band Wild Romance van Herman Brood blies de muziekwinkel nieuw leven in door in volle coronatijd groot uit te pakken met een belevingswinkel in de iconische Porsche-garage op de grens met het Eilandje. Ook aan dat sprookje kwam op 1 oktober abrupt een einde, toen legde de muziekketen voorgoed de boeken neer.

LEES OOK. Bekende muziekwinkel Keymusic sneuvelt definitief: meer dan 2 miljoen euro aan instrumenten onder de hamer

Er werd nog een overnemer gezocht voor de filialen, maar die zoektocht leverde niets op. De inboedel, goed voor een waarde van twee miljoen euro aan instrumenten, zal dus binnenkort worden geveild. Vanaf 22 november tot ongeveer de sinterklaasperiode zullen er simultaan acht online veilingen lopen. “We verkopen honderden gitaren, piano’s, violen, saxofoons, drumstellen en losse stukken. Daarnaast gaan talloze muziekkabels en allerhande deejayspullen onder de hamer”, aldus Steven Teughels van veilinghuis Hammertime. Volgens Teughels zal het gaan om een van de grootste muziekinstrumentenveiligen ter wereld.

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.